Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažni prekovremeni

Potvrđena optužnica protiv bivšeg načelnika PU ličko-senjske

željko jurković
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
06.02.2016.
u 06:00

Tereti ga se da je neistinito prikazivao da je prekovremeno radio neosnovano si upisavši oko 2400 prekovremenih sati

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda jučer je potvrdilo optužnicu protiv Željka Jurkovića, bivšeg načelnika PU ličko-senjske i još četiri osobe, među kojima je i Ivan Tomljenović, načelnik Karlobaga, protiv kojeg se već vodi jedan postupak. Jurkovića USKOK tereti za zloporabu položaja i ovlasti tešku 743.992 kune, koju je prema optužnici počinio od 2005. do 2012.

Tereti ga se da je neistinito prikazivao da je prekovremeno radio neosnovano si upisavši oko 2400 prekovremenih sati. Tereti ga se i da je podređenima naređivao da mu kupuju bonove za mobitel iako je u to vrijeme imao službeni mobitel čime je proračun oštetio za 218.000 kuna. Što se tiče Tomljenovića, on je optužen jer je tražio da se ne pokrene prekršajni postupak nakon što je policija zaustavila vozača karlobaškog komunalnog poduzeća koji je vozio neosigurano i neregistrirano vozilo. 

>> Jurković: Lička policija sposobna održati stanje sigurnosti na cijelom području

Komentara 5

IB
ivan.biljan68
08:40 06.02.2016.

I ovo mi daje ideju da više ne vjerujem"pandurima"ma tko oni bili i na kojem radnom mjestu. Kad oni prave malverzacije inda što očekivati od građana?.

SC
schwertransport
10:39 06.02.2016.

Dali netko pozna nacelnika da ga ne financiraju njegovi lokalni poduzetnici, kamatari i td... Kad bi se napravila istraga necasno bi bilo otpusteno 99% nacelnika policije. Nas moto je ako neces ti, bude netko drugi.

GU
gumbar
08:44 06.02.2016.

da.sad buju svi drugi krivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije