Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGIČNA SMRT

Posljednji ispraćaj dobrog duha HRT-a

snježana abdurahmanović,pogreb,sprovod (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/7
01.10.2013.
u 18:35

Iza lijesa koračala su oba njezina djeteta, devetogodišnji Simon, inače dječak s posebnim potrebama, i stariji Antonio te sestra Jadranka i neutješna majka Slava

Na mjesnom groblju Otruševec pokraj Samobora danas je na posljednji počinak ispraćena Snježana Abdurahmanović, samohrana majka dvojice sinova koja se u petak ubila na očevu grobu. Iza lijesa koračala su oba njezina djeteta, devetogodišnji Simon, inače dječak s posebnim potrebama, i stariji Antonio te sestra Jadranka i neutješna majka Slava. S crvenim ružama u rukama oprostili su se od svoje ruže. U najtežem trenutku uz njih su bile i stotine prijatelja koji još uvijek ne mogu prihvatiti da je "majku lavicu", nekadašnju hrvatsku rukometnu reprezentativku, silni očaj natjerao preko ruba.

Podsjetimo, 39-godišnja voditeljica šanka u kafiću na Hrvatskoj radioteleviziji nije mogla podnijeti otkaz nakon 17 godina rada na Prisavlju, koji je smatrala svojim drugim domom i gdje su je djelatnici nazivali i "dobrim duhom televizije".

– Snježana nije učinila nikakav propust kojim bi zaslužila otkaz, dvojica direktora iz vlastitih su interesa, kako bi na tu funkciju uhljebili svojeg čovjeka, njezinu direktoru naložili da je otpusti – ispričali su za Večernji list prijatelji i kolege već nekoliko sati nakon što je Prisavlje potresla vijest o Snježaninu samoubojstvu, zbog čega je onamo tijekom dana pristiglo i vozilo Hitne pomoći. Ustupili su nam tada i snimku koju je Snježana tajno snimila samo dan uoči smrti kada se, čini se, već odlučila na očajnički čin. Riječ je o razgovoru s njezinim nadređenim Goranom Kartelom, direktorom tvrtke Adria-gastro koja pruža usluge HRT-u.

– Ja bih za svoju firmu sve napravila, zašto me se želite riješiti, zašto mi zabijate nož u leđa – govori Snježana, dok joj direktor odgovara da je prisiljen uručiti joj otkaz jer to od njega traže dvojica HRT-ovih direktora.

Snježanini kolege raspolažu i drugom snimkom na kojoj jedan od dvojice direktora jasno govori da "dok su njih dvojica živi, ona neće imati pristup HRT-u" što se i dogodilo kobnog petka, kada je Snježana prvi put u 17 godina zaustavljena na porti. S Prisavlja nikada nije stiglo ni makar šturo priopćenje jer Snježana Abdurahmanović formalno nije bila zaposlenica HRT-a.

>> Snimka nastala dan prije smrti: 'Zašto mi zabijate nož u leđa?'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije