Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korupcija

Poreznik primao mito, USKOK podigao optužnicu

kune,novac
Foto: Davor Puklavec/ PIXSELL
01.10.2014.
u 16:34

Umjesto pokretanja postupka naplate dugovanja te zlouporabe prava, poreznik se tereti da je od odgovorne osobe društva zatražio mito

Protiv poreznika (57) koji se sumnjiči da je tražio mito od 3000 eura i ulazna vrata za kući vrijedna 10.000 kuna u svibnju ove godine, USKOK je u srijedu podigao optužnicu. Naime, nakon što je doneseno rješenje o ovrsi prema jednom trgovačkom društvu zbog nepodmirenog poreznog duga, M. K., zagrebački službenik Porezne uprave navodno je "zažmirio" na to.

Umjesto pokretanja postupka naplate dugovanja te zlouporabe prava, poreznik se tereti da je od odgovorne osobe društva zatražio mito. Prvu je ratu od 11.000 kuna preuzeo 10. lipnja ove godine. Osim toga, tijekom 2014. je, kako stoji u priopćenju USKOK-a, odgovornim osobama iz dvaju trgovačkih društava koja su također imala porezni dug, dojavljivao koja imovina nije u ovršnom postupku, kako bi tu imovinu onda mogli otuđiti prije nego dođe na naplatu.

Uz to, dotičnom je društvu savjetovao i da otuđi imovinu te podnese prijedlog za pokretanje skraćenog postupka predstečajne nagodbe. Išao je i korak dalje, pa ih je savjetovao da FINI ne dostavljaju nikakve podatke koje traži kako bi odbacili njegov prijedlog i stečajni postupak pokrenuli o državnom trošku.

>> Obećala poslove u DM-u, carini, HAC-u

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar drug lenjin
drug lenjin
22:47 01.10.2014.

Ozbiljno? Vi mora da se šalite.Mito u Hrvatskoj?nemogu vjerovati to je neki vic. 😁

MX
Mister X
03:13 02.10.2014.

Ako dam novac porezniku onda je to porez a ne mito ! Tko če to vjerovati da je sad tek sa 57 godina došao na ideju da prvi puta uzme ? mito ?

DU
Deleted user
09:48 02.10.2014.

Sumnja na mito u državnoj službi, automatski otkaz bez prava žalbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije