Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Joso Gregurić

Ponovo suđenje ocu zbog ubojstva kćeri iz samilosti

Foto: Pixsell
24.11.2014.
u 13:19

Joso Gregurić je nakon tri godine vegetativne kome svoje kćeri, u namjeri da joj pomogne, odlučio da joj prikrati muke

Na Županijskom sudu u Sisku u utorak će početi novo suđenje Josi Greguriću (58), koji je u listopadu 2012. godine iz samilosti u sisačkom naselju Caprag usmrtio svoju kćer Marijanu (23), za što je nepravomoćno već osuđen na dvije godine zatvora. Primjenjujući prvi put mogućnost ublažavanja kazne po novom Kaznenom zakonu, sutkinja Melita Avedić je obarazložila djelomičnu uvjetnu osududu, na taj način da prvu godinu zatvora Gregurić odsluži, a druga je godina uvjetovana uz rok kušnje od tri godine. To je ujedno bila i najniža moguća kazna izrečena za takvo djelo.

- Nema sumnje da je Marijana umrla nasilnom smrću. Naše pravosuđe na poznaje ubojstvo iz samilosti, ali je vijeće pri određivanju kazne uzelo u obzir sve olakotne okolnosti, posebno činjenicu da je Gregurić u trenutku počinjenja djela bio smanjeno ubrojiv - rekla je pri izricanju presude sutkinja Avedić.

Joso Gregurić je nakon tri godine vegetativne kome svoje kćeri, u namjeri da joj pomogne, odlučio da joj prikrati muke. Od ubrizgavanja otopljenih tableta i rezanjem žila na ruci, ubrzo je preminula.   

Međutim, na izrečenu se kaznu žalio tadašnji Županijski državni odvjetnik Stipe Vrdoljak, pa je Vrhovni sud prihvativši žalbu, odredio novo suđenje pred istim sudom.

>> 'Svi su se radovali životu, a naša je Marijana vegetirala'

Komentara 12

KL
kajima.lima.92
13:44 24.11.2014.

Ajede pustite covjeka da zivi sa svojom boli.I bez vas lesinara mu je dosta tesko. Zamislite samo sebe u takvoj situaciji.

Avatar pekarr
pekarr
14:11 24.11.2014.

Ja si uopće ne mogu ni zamisliti šta je ovaj čovjek proživio. Moraš se odlučiti za najgore prema nekome koga najviše voliš...

DE
dežurnikritičar
13:54 24.11.2014.

grozna životna situacija, strašno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije