Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOPRAVLJIVI

Ponovno zbog razbojstva uhićen pomorski kapetan koji je i 2013. sumnjičen za razbojstvo te pušten uz jamčevinu

PBZ
Foto: Željko Lukunić/PIXELL
22.03.2017.
u 22:00

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a zadnji put s pravosuđem Bošković je posla imao 2013.

Dragan Bošković (64),  kapetan  duge  plovidbe  u mirovini i stari znanac policije,  osumnjičen  je  za  pokušaj razbojstva u PBZ banci u zagrebačkoj Ilici  u  studenom  lani  te za općeopasnu radnju.

Sumnjiči ga se da je 25. studenog u 18.50 maskiran kapom i šalom došao u poslovnicu banke u Ilici. U banci su bili 61-godišnji zaštitar, jedan građanin i pet zaposlenika banke. Bošković  je  prišao  zaštitaru  i udario ga, nakon čega je došlo do kraćeg naguravanja između zaštitara i njega. U tom naguravanju Bošković je ispalio jedan  hitac  u  strop  te otišao iz banke neobavljena posla.

Sudac istrage zagrebačkog  Županijskog  suda odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od  ponavljanja  djela,  a  zadnji  put s pravosuđem Bošković je posla imao 2013.  Tada  je  u  Zadru  bio uhićen zbog sumnje da je sudjelovao u četiri oružana  razbojstva  na  području  Zadra  i  Istre, a policija je pretragom njegove  kuće našla oružje s prigušivačem. Nakon što je platio jamčevinu od dva  milijuna kuna u nekretninama, pušten je da se brani sa slobode.

Inače, na  sudovima u Zadru i Šibeniku u dva ja navrata osuđivan zbog prijetnje, a 2001.  u  Zadru  je  bio  osuđen  na  pet godina i tri mjeseca zatvora zbog pokušaja  teškog  ubojstva i krađe. Tada je, naime, pucao na policajce koji su  ga zatekli u dok je provaljivao u jednu trgovinu iz koje je ukrao kavu, slatkiše  i  med,  ukupno vrijedne oko 3000 kuna. Policajcima je bježao, na njih  je pucao, a kako su oni uzvratili vatru i sam je Bošković bio ranjen.

>>Nova pljačka u Zagrebu: Naoružan opljačkao PBZ-ovu poslovnicu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije