Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječki prevarant

Ponovno uhićen: Na ime političara kupovao mobitele pa prodavao preko oglasnika

Bratislav Marković,preverant
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
27.11.2014.
u 16:50

Bratislava Markovića sumnjiče za još 20 kaznenih djela krađe identiteta i računalne prijevare kojima je građane oštetio za najmanje 34.500 kuna

Riječka policija ponovno je uhitila Bratislava Markovića ( 42) protiv kojega je početkom studenog podignuta optužnica zbog nedozvoljene uporabe osobnih podataka i računalne prijevare.
Sumnjiče ga za još 20 kaznenih djela krađe identiteta i računalne prijevare kojima je građane oštetio za najmanje 34.500 kuna.  

Markovića tužiteljstvo optužnicom tereti da je od prosinca lani do travnja ove godine koristeći imena i prezimena, OIB-e i brojeve osobnih iskaznica drugih osoba, među njima riječkih političara i direktora poduzeća,  čiji su osobni podaci bili na internetskim stranicama na objavljenim stranačkim izbornim listama, sklapao putem interneta ugovore s teleoperaterima kupujući tarifne modele uz mobilne uređaje koje je, kad bi mu bili isporučeni, prodavao preko oglasnika.

Određen mu jednomjesečni istražni zatvor

Računi su, naravno, stizali onima na čija su imena ugovori zaključeni. Marković je na taj način oštetio 25 osoba za ukupno 44 tisuće kuna, pri čemu je zaradio i oko 50 tisuća kuna od prodaje mobitela.   U nastavku istraživanja policija je otkrila da je u istom vremenskom razdoblju Marković sklopio još 20 fiktivnih ugovora s teleoperaterima koji su zbog neplaćanja računa teretili građane u čije ime su ugovori bili sklopljeni. Neki su građani oštećeni za nekoliko stotina kuna, a neki za više tisuća kuna.

Policija Markovića sumnjiči i za daljnju prodaju mobitela pribavljenih putem fiktivnih ugovora, no još nije utvrđeno koliko je od tih prodaja zaradio. Nakon prvog ispitivanja u odvjetništvu Marković je priveden sucu istrage Županijskog suda koji mu je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela odredio jednomjesečni istražni zatvor.

>>Nije htio odvjetnika, ali su ga brzo pustili

>>Na ime političara i direktora naručio skupe smartphone

Komentara 2

BA
bakulušić
21:38 27.11.2014.

Kako se nije sjetio reći da poznaje Frljića. Pustili bi ga. Rijeka je tolerantna.

ST
stjepanovic
18:55 27.11.2014.

nakon 0 kaznenih djela..... pa da nije I on ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije