Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skandal u MUP-u

Policijske šefove sumnjiče da su od podređenih tražili da ne sankcioniraju prekršaje

policija
Foto: mup.hr
1/2
18.08.2015.
u 16:38

Osim šestorice policajaca, osumnjičeno je još pet osoba, uglavnom vozača, a protiv svih 11-ero osumnjičenika, USKOK je jučer donio rješenje o provođenju istrage.

Šest   policajaca,   od   kojih   su  tri  visokopozicionirana  u  MUP-u  i Ravnateljstvu  policije,  našlo  se  na  udaru USKOK-a, koji ih sumnjiči za trgovanje utjecajem, zloporabu položaja i ovlasti te poticanje na zloporabu položaja  i  ovlasti.  Osim  šestorice  policajaca,  osumnjičeno je još pet osoba,  uglavnom vozača, a protiv svih 11-ero osumnjičenika, USKOK je jučer donio rješenje o provođenju istrage.

Na  meti  istražitelja,  našli  su  se tako Goran Batur, voditelj Službe za sigurnost  cestovnog  prometa,  Uprave  policije  MUP-a, Rudolf Tadić, v.d. voditelja  Službe mobilne jedinice prometne policije MUP-a te Mario Devčić, načelnik  II. postaje prometne policije Zagreb.

Njih trojicu USKOK sumnjiči da  su  koristeći  svoj  položaj  visokopozicioniranih  policajca od svojih podređenih  tražili  da većem broju osoba progledaju kroz prste, odnosno da im  ne  sankcioniraju  počinjene prometne prekršaje.

Događalo se to tijekom veljače  i travnja 2015., a kako su prometni policajci bespogovorno slušali naredbe  svojih  šefova  na  kraju  se  se i oni našli pod istragom. Inače, vjerojatno  najzanimljivija  intervencija  u  korist prometnih prekršitelja dogodila  se  27.  siječnja  2015.  nakon  što  je  jedan  od  osumnjičenih policajaca  zaustavio  vozilo kojim je upravljao sin jednog od osumnjičenih vozača. Kada  je  ustanovljeno  da  je  mladić napravio prometni prekršaj, njegov   je  otac  nazvao  prometnog  policajca  zatraživši  ga  da  mu  ne sankcionira sina. Policajac ga je poslušao, zbog čega su se i on i mladićev otac  sada  našli  na  meti USKOK-ovih istražitelja.

Istražuje se i jesu li policajci za svoje “usluge” uzimali i novac.  

>>Konobar i policajac planirali pljačku pošte u Dubrovniku

>>U PU istarskoj isplatili šest plaća za tri radna mjesta

Komentara 28

GO
gogs0302
17:36 18.08.2015.

Zahvaljujući gore navedenima tko zna koliko je nevinih žrtava u prometu izgubilo živote, jer su ovi puštali pijane, neodgovorne, vozače koji su prolazili kroz crveno. Kada bi institucije lijepe naše radile svoj posao, tada se to ne bi moglo dešavati,, i mnogi životi bi bili spašeni, i puno poginulih bi mogli ostvariti svoje želje i snove. Ali nažalost životi poginulih pojedincima ništa ne znače.

TR
trunjo
18:13 18.08.2015.

He He i to je kao vijest???? pa pobogu novinari i USKOK osvrnite se malo...U SVAKOM gradu to je ustaljena praksa maminih sinova i novopečenih tajkuna...kao otkrili ste nešto??!!

CI
cinkvici
16:53 18.08.2015.

Poštene li države...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije