Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvavi trag

Policija u Slavonskom Brodu ispituje osumnjičene za dva ubojstva

Marinko Tomić i Luka Ćosić
26.10.2016.
u 17:38

Iz policije su, podsjetimo, najprije kazali kako slučajevi nisu povezani, ali sada ne otklanjaju takvu mogućnost

Stoji li iza dvaju okrutnih zločina u Slavonskom Brodu ipak isti počinitelj? Ubojstva Marinka Tomića (49) i Luke Ćosića (80), koja su se u razmaku od samo nekoliko sati dogodila u istoj gradskoj četvrti, izazvala su veliku uznemirenost i još uvijek su tema dana među Brođanima. Oni koji žive sami boje se kako bi se nešto slično moglo dogoditi i njima. Iz policije su, podsjetimo, najprije kazali kako slučajevi nisu povezani, ali sada ne otklanjaju takvu mogućnost, a glasine kako je ubojica već uhvaćen na određeni su način dobile i službenu potvrdu.

– U tijeku je kriminalističko istraživanje nad više osoba koje se dovode u vezu s pronalaskom dva mrtva tijela – kazala je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić. Ona je demantirala informacije koje su se pojavile u medijima da su ubojstva počinjena odvijačem, ali nije precizirala kojim se oružjem koristio ubojica. Marinko Tomić među susjedima je bio poznat kao osoba sklona alkoholu koja je živjela neuredno i u katastrofalnim uvjetima, bez struje, vode i kanalizacije. Nikome nije jasno tko bi mogao usmrtiti samca bez igdje ičega.

– Vjerojatno je dobio neki novac i netko ga je ubio za 100 ili 200 kuna. Jedan mi je prijatelj rekao da je vidio nekoga kako iskače kroz Tomićev prozor i daje se u bijeg, ali kod njega su ljudi i inače znali ulaziti i izlaziti kroz prozor jer su vrata bila blokirana raznim stvarima – kaže susjed Marko Filipović. U Ćosićevoj obitelji, pak, doznajemo kako ih je policija izvijestila kako vjeruju da su pronašli ubojicu i da je slučaj gotovo riješen, ali da druge detalje ne znaju. Uvjereni su da je ubojica poznavao Ćosića, jer vrata su inače uvijek bila zaključana, što nije bio slučaj kada je susjeda došla provjeriti je li sve u redu. Kako smo neslužbeno doznali, policija i državno odvjetništvo danas (ponedjeljak) bi do kraja dana trebali odlučiti o podizanju optužnice protiv osumnjičenih.

>> Ubojstva u Slavonskom Brodu: Starac je imao ozljede na tijelu, 49-godišnjak je izboden

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije