Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'dolijali'

Policija stala na kraj pljačkašima poštara, dvojicu ulovila u kafiću nakon pljačke

poštar
Foto: ilustracija
1/2
09.02.2016.
u 11:42

U šest razbojničkih prepada ukrali su ukupno 220.800 kuna.

Zagrebačka policija stala je na kraj pljačkašima poštara koji su od kolovoza prošle godine do jučer orobili šestero poštara.

Četvorica muškaraca djelatnike Hrvatske pošte presretali bi na ulicama i u haustorima zgrada prilikom raznošenja mirovina na području Maksimira, Peščenice i Trešnjevke.

U šest razbojničkih prepada ukrali su ukupno 220.800 kuna.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je H. S. (31), A. Č. (23), R. E. (18) i M. B. (36). Najstariji od njih otprije je poznat policiji uglavnom zbog nedjela imovinske prirode, dok je ostalima ovo prvi put da su se ogriješili o zakon. 

Četvorka koja je sijala strah među poštarima 'pala' je zahvaljujući pravodobnoj reakciji policije koja ih je uhvatila nakon posljednje pljačke.

Nakon što su uspješno 'odradili' posao jučer u 9.30 sati, kada su poštaru (29) u Ulici Antuna Branka Šimića preoteli 55.000 kuna, razbojnici su odlučili predahnuti. Sjeli su na kavu u obližnji kafić na Trgu Stjepana Konzula, ne zamarajući se činjenicom da je orobljeni djelatnik Hrvatske pošte već pozvao policiju upomoć.

Policajci su došli na mjesto zločina i krenuli u potragu za dvojicom razbojnika prema opisu koji je dala žrtva pljačke. Obilaskom šire zone mjesta događaja, policajci su H. S. i A. Č. zatekli u kafiću. Oni su im pokušali pobjeći, ali na sreću nisu uspjeli u tom naumu te su ih policajci oborili i vezali te odveli u postaju na razgovor. Kako se ispostavilo, dvojac je uz pomoć još dvojice partnera, odgovoran za ukupno šest razbojništava.

U pljačkama bi se rotirali, odnosno, početkom mjeseca, kada bi došle mirovine, poštare bi obično dočekivala po dvojica razbojnika. Prijetili bi im plastičnim i pravim pištoljima, a nerijetko ih i odgurivali te špricali suzavcem. Do poštara bi se dovezli automobilom ili biciklima, kojima su i bježali nakon pljački. 

Četvorica razbojnika predana su pritvorskom nadzorniku te su kazneno prijavljeni. 

>>Opljačkali zaposlenika Orbica koji je u kombiju imao veću količinu cigareta

>>Pištoljima i automatskim puškama upali u Roto Dinamic i odnijeli novac

Komentara 3

XN
xnet0822
16:11 09.02.2016.

Šest lihvara manje .... doći će i taj dan kad će lopov Romanič sa svojim pajdašima uskoro biti iza rešetaka !

IB
ivan.biljan68
16:55 09.02.2016.

Kupali bi se oni u znoju lica svog,samo treba uvesti i uzeti zakon u svoje ruke ;on da mene pošprica suzavcem?a ja njega komadom cijevi i polomim ga ko čašu ili ko na Wild west zakonu,gang pa "fuck off.

BJ
Bjelovar112
13:22 09.02.2016.

molim pljackase Poštara da ako im slučajno prilikom pljačke dojdje nečiji račun pod ruku neka se zabune i ljudima plate režije .. A Postare obavezno osposobiti i naoružati pa kontrolori u tramvaju su tražili da ih se naoruza u ovomm slučaju Postare naoružati sačmaricama pa ako im je na liniji mogu odradit i Lugarski posao .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije