Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policija otkrila počinitelje kaznenih djela krivotvorenja isprave i ovjeravanja neistinitog sadržaja

Razbojnik
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
04.03.2015.
u 15:30

Naime, provedenim istraživanjem nad trojicom hrvatskih državljana starih 25, 35 i 48 godina je utvrđeno da su sa 36-godišnjom hrvatskom državljankom za 1500 eura dogovorili da se ona predstavi kao majka troje djece

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su provedenim kriminalističkim istraživanjima otkrili počinitelje kaznenih djela krivotvorenja isprave i ovjeravanja neistinitog sadržaja.

Naime, provedenim istraživanjem nad trojicom hrvatskih državljana starih 25, 35 i 48 godina je utvrđeno da su sa 36-godišnjom hrvatskom državljankom za 1500 eura dogovorili da se ona predstavi kao majka troje djece, državljana Kosova, te da za njih temeljem krivotvorene dokumentacije u Matičnom uredu u Sisku izvrši upis. Isto su osumnjičeni, za neutvrđeni novčani iznos, prethodno dogovorili s ocem od djece, dok se njihova majka ne nalazi u Hrvatskoj.

Temeljem tog dogovora, u studenom 2011. godine je 36-godišnjakinja pomoću krivotvorenih uvjerenja o rođenju, koje je izradio 64-godišnji hrvatski državljanin, izvršila upis djece u sisačkom Matičnom uredu. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja svih petero osumnjičenih kazneno je prijavljeno.

>> U četiri dana osam Albanaca spriječeno u prelasku granice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije