Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propust u osijeku

Policija ne zna tko je bio na očevidu kada je poginula djevojka

17.01.2015., Zagreb - Teska prometna nesreca na Ljubljanskoj aveniji. Vozac kamiona skrenuo je u suprotni trak te naletio na osobni automobil marke skoda. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
07.05.2015.
u 08:15

Ostavljena u krvi - Dino Bosanac vozio je auto. Nakon nesreće je izašao, ostavio Adelinu Mihaljević Jurić da umre i otišao kući. Očevicu je samo rekao: Eno je unutra, pijana spava

Dino Bosanac (23) automobilom je sletio s ceste tog zimskog jutra kod Belišća, izašao, odjenuo jaknu i odšetao tri-četiri kilometra do kuće. Porječkao se s roditeljima i zaspao. Adelina Mihaljević Jurić (23) ostala je zaglavljena u vozilu na pašnjaku, noga joj je proletjela kroz bočno staklo pri čemu joj je prerezana krvna žila. Preminula je u vozilu Hitne pomoći u 6.35 sati, 50 minuta nakon nesreće. Zbilo se to 26. prosinca 2013.

Nemaju nikakve veze

Dinu su policajci probudili i uhitili, napuhao je 1,50 promila alkohola. U perilici rublja pronašli su odjeću i tenisice koje mu je toga jutra oprala majka. Iako majka Snježana na sudu tvrdi kako je njima rekao samo da je pao, tužiteljstvu je sporan taj detalj oprane odjeće. Ako im je kazao za nesreću, iz toga bi proizašlo, stava su, da je mladić ipak bio svega svjestan, što je suprotno navodima obrane.

No policajci PP Belišće koji su u ponedjeljak pozvani na Općinski sud u Osijeku, kako bi svjedočili o pronalasku i oduzimanju odjeće, nisu mogli puno toga reći. Iako je potpisan na zapisnik o oduzimanju odjeće, Roman Mandić (44) s očevidom nije imao – nikakve veze.

– Ne znam kako je ovdje naznačeno moje ime jer ja nisam bio u kući optuženika. Nisam imao nikakvih postupanja vezano za ovu nesreću, nisam bio uključen u očevid – rekao je Mandić.

U kući je pak bio njegov kolega Elvis Prelčec (34), čije je ime također pod zapisnikom.

Nisu se poznavali

No ni on nije, ustvrdio je, dirao jaknu, majicu, hlače i tenisice.

– Nisam ih ja izuzeo u kući, nego netko od krim-službenika, mislim da je kolegica Katarina Špoljarić. Ja sam samo prepisao ono što mi je rečeno – kazao je Prelčec na raspravi. Imao je, objasnio je, nalog za privođenje, "a krim-službenici izuzimaju predmete".

– Tko je to tada učinio, ja to sada ne znam – izjavio je. Potvrdio je i da Roman Mandić nije bio na očevidu na cesti, no ne može se sjetiti tko je bio s njim u kući.

Kako je moguće da se na službenom dokumentu nalazi ime policajca koji na očevidu nije ni bio, upitali smo PU osječko-baranjsku. Službeni odgovor još čekamo, a neslužbeno nam je rečeno da moraju ispitati slučaj.

Na idućoj raspravi ispitat će se i policajci Katarina Špoljarić i Dario Kovačević, koji će pokušati rasvijetliti kako je došlo do te omaške. A suđenje prolazi u izrazito mučnoj atmosferi. Obitelj pokojne Adeline prati svaku raspravu, ispitujući svakoga svjedoka.

Dino i Adelina nisu se poznavali. Sreli su se te noći s Božića na Štefanje u jednom kafiću. On je bio prijatelj njezine sestrične. Zaputili su se zajedno kući, a iako je automobil bio njezin, on je vozio. Brzina je bila 86 kilometara na sat kada su sletjeli s ceste. Jezivi udarci probudili su susjeda Milana Belcara.

Bahat, otresit, ljutit...

Dotrčao je upravo kada je vozač izlazio iz skršenog automobila.

– Je li još tko u vozilu? – pitao je Belcar.

– Eno je tamo, spava pijana... – odgovorio je mladić, odjenuo jaknu i otišao. Bio je, rekao je kasnije Belcar, bahat, otresit, ljutit.

– Bio sam ljutit na njega što je otišao jer, kad sam vidio kako je zaglavljena, shvatio sam da mi treba pomoć – rekao je susjed na sudu.

U obrani Bosanac ističe da se od šoka ničega ne sjeća te kako je nije namjerno bespomoćnu ostavio u vozilu.

Komentara 14

DU
Deleted user
08:40 07.05.2015.

Jel i ovaj iz ugledne familije?

BS
bravo_sammir
09:11 07.05.2015.

pijan vozio I ubio... nema tu olakotnih okolnosti nego suprotno, ako pijan vozis treba biti ubojstvo a ne nesreca....dajte ga na robiju I sve koji pijani voze

MR
mrki69tua
08:33 07.05.2015.

Paradoks Hrvatskog pravoduđa! Kakve veze ima odjeća i tko ju je izuzeo, ako je svjedok vidio mladića kako izlazi iz vozila, uzima jaketu i udaljava se? Zna se tko je vozio, ovo dalje je apsolutno nebitno, bar što se tiče sa pravnog aspekta. Očito je da se momka želi poštedjeti prave odgovornosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije