Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMLAĆENI MLADIĆ

Policija još ne može dati rezultate nadzora o smrti M. Azapovića

azapović
Goran Ferbezar/PIXSELL
30.04.2013.
u 11:47

Mladić se, navodno, liječnicima požalio da su ga istukli policajci u Policijskoj postaji Županja

Na upit što je interna kontrola MUP-a utvrdila u nadzoru Policijske postaje Županja nakon što je u roditeljskom domu u Županji u prošlu nedjelju umro 18-godišnji Marko Azapović, u žurnom odgovoru Službe za odnose s javnošću, navodi se kako "policijski službenici Unutarnje kontrole MUP-a i Službe za nadzor, unaprjeđenje rada i razvoj policije Ravnateljstva policije utvrđuju je li u konkretnom slučaju bilo propusta u postupanju policije (uključujući i eventualnu uporabu prisile), ali razumjet ćete da do kompletiranja izvješća Unutarnje kontrole MUP-a nismo u mogućnosti odgovoriti na pojedinačna pitanja".

Policija je još ranije obznanila da je obdukcijom utvrđeno kako je smrt nastupila zbog zastoja srca i da nema "drugih znakova nasilne smrti", ali s tim nalazom se ne slažu mladićevi roditelji koji su u njegovoj sobi, dan nakon što je umro, pronašli liječnički nalaz iz vinkovačke Županijske opće bolnice u kojemu je dežurni liječnik napisao kako se 18-godišnjak požalio da su ga dan ili dva prije 20. ožujka, kada se javio u vinkovački Hitnu, istukli policajci u PP-u Županja, a i ozljede koje je utvrdio upućuju na mogućnost da su nastale udaranjem.

No, roditeljima i braći nikada se u tih mjesec dana nije požalio da su ga tukli policajci već se povjerio prijateljima koji su ga 20. ožujka vozili kući iz Vukovara u kojem je na Županijskom sudu dao izjavu o nestanku novca u jednoj kladionici i kada je pušten, nagovorili su ga da ode na pregled u Hitnu. Roditelji su svom odvjetniku već predali dokumentaciju i on priprema prijavu protiv policije, a i Županijsko državno odvjetništvo, kako je potvrdio Božidar Piljić, provodi izvide u vezi smrti 18-godišnjeg Županjca i kada dobije kompletno izvješće o obdukciji i uz posebno policijsko izvješće koje su već dobili, odlučit će o daljnjem postupanju.

>> Istraga u policiji – Mladića su pretukli vezanog za stolac

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije