Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istarska županija

Policija istražuje nezakonite isplate za konzultantske usluge

Policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
06.03.2014.
u 12:05

U reviziji se navodi da Istarska županija, koja ima 15 posto vlasničkog udjela, nije zaključila prethodni sporazum s RH kao većinskim vlasnikom Zračne luke Pula

Tragom nalaza Držane revizije za 2012. godinu, policija u Istarskoj županiji provodi izvide vezane uz nezakonite isplate za konzultantske usluge u razdoblju od 2011. do 2013. godine.

U revizijskom je nalazu navedeno da su unutar rashoda za intelektualne i osobne usluge i rashoda za naknade troškova osobama izvan radnog odnosa evidentirani rashodi na temelju ugovora o djelu za pružanje konzultantskih usluga na razvojnim projektima Zračne luke Pula u visini od 266.729 kuna, što je tek dio iznosa.

Naime, budući je ugovor o djelu osim za 2012. godinu, sklopljen i za razdoblje od srpnja do prosinca 2011. i razdoblje od siječnja do lipnja 2013. godine, procjenjuje se da bi ukupna isplata mogla biti veća od pola milijuna kuna. U reviziji se dalje navodi da Istarska županija, koja ima 15 posto vlasničkog udjela, nije zaključila prethodni sporazum s RH kao većinskim vlasnikom Zračne luke Pula niti je zaključila sporazum sa Zračnom lukom Pula o sufinanciranju 50 posto troškova.

Ugovor je potpisan s nekadašnjim vlasnikom propale tvrtke Air Adriatic Deanom Čabrićem, kojemu su, uz troškove putovanja, kako stoji u nalazu revizije, podmirivani i telefonski troškovi. Poznato je da je Čabrić svoju avio kompaniju ostavio u teškim dugovima, pa je dvojbeno zašto je upravo on odabran za pružanje konzultantskih usluga oko razvojne strategije Istarske županije za razdoblje od 2011. do 2013. godine, a kojom se predviđa zamašni razvoj Zračne luke Pula s ciljem razvoja Istre kao avio destinacije.

>> Zbog lihvarskih ugovora uhićeni istarski kamatari

Komentara 3

NJ
njoj
12:20 06.03.2014.

Nitko pošten u Kukuriku koaliciji

Avatar zabadalo5
zabadalo5
12:39 06.03.2014.

Afera na aferu, zašto ih ne pozatvarate sve i riješite nas muka?!

Avatar Carrera
Carrera
13:54 06.03.2014.

nebih želio nikoga klevetati i lažno optuživati, ali meni puno toga smrdi i u ovim konzultatskim uslugama koje su za kukuriku vladu radili francuzi, vezano za zdravstvo i za pelješki most. smrdi mi na izvlačenje novca iz državnog proračuna i volio bih da se DORH i USKOK time pozabave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije