Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON REVIZIJE

Policija istražuje nestanak medicinskih aparata iz KBC Split, ukupna šteta 800.000 kn

Ravnatelj Ivo Jurić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
28.09.2016.
u 15:14

Do otkrića o nestanku aparata došlo se nakon što je u toj bolnici napravljena revizija koju je naložio ravnatelj Jurić po dolasku na tu dužnost

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zaprimilo je kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe zbog nestanka medicinskih aparata iz KBC-a Split, a podnio ju je ravnatelj bolnice Ivo Jurić koji je tu informaciju potvrdio Hini.

Do otkrića o nestanku aparata došlo se nakon što je u toj bolnici napravljena revizija koju je naložio ravnatelj Jurić po dolasku na tu dužnost. Revizijom je otkriveno da određenih medicinskih aparata nema, iako se vode na spisku bolnice.

– Detaljne podatke vam ne mogu davati, a mislim da se takve stvari i ne trebaju znati dok odvjetništvo sve ne provjeri. Neke stvari u bolnici moram raščistiti. Ne želim dizati paniku i gužvu, ni nekoga optuživati, ali pomalo čistim situaciju – kratko je kazao Jurić.

Mediji su u srijedu objavili da je iz splitske bolnice nestalo nekoliko aparata, među kojima je endoskopska oprema i stari RCP uređaj, dok je preostali dio opreme rashodovan. Isto tako navode da postoje računi za servis opreme koja nije pronađena u bolnici te da je nestao dio informatičke opreme i umjetničkih slika pa se ukupna materijalna šteta navodno procjenjuje na oko 800 tisuća kuna.

>> Apel psihijatrijske bolnice: Pomozite nam, liječimo djecu u teškim uvjetima!

Komentara 8

OS
osica
17:35 28.09.2016.

Uh, " da ovo su aparati, sigurno nisu u kući već u nekoj ordinaciji ", a kad umjetničke slike ovako razvrše po reviziji, znamo na kojim zidovima završe. Blago nama, tu su među nama " ugled.....ne lop . ne."

ZA
zambezi
17:11 28.09.2016.

Sumnjam da ih je čistačica počistila!

RA
radekbrod
15:47 28.09.2016.

pa to se krade sigurno neki lekar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije