Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sletio u rijeku

Prekinuli potragu u Savi, još nisu pronašli nestali Fiat

potraga,Sava,sletio auto
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/45
27.08.2014.
u 20:37

Policija je s čamcem ispitivala dno, a u potragu su se uključili i ronioci specijalne policije i HGSS-a.

Potraga za automobilom koji je jučer oko 15 sati s neutvrđenim brojem putnika sletio u Savu okončala je danas oko 20.30 sati i nastavit će se sutra. Nestali Fiat još uvijek nije pronađen.

Oko 17.30 sati potraga se zaustavila oko 500 metara na sjevernoj strani nasipa, nizvodno od Mosta mladosti. Ronioci su u Savi uočili olupinu auta te izvukli futrolu za registarske oznake, no nisu znali je li riječ o nestalom Fiatu. Počeli su s izvlačenjem, no ono je okončano u kasnim večernjim satima. Neslužbeno smo od jednog ronioca doznali da olupina nije nestali Fiat, no službena potvrda se još uvijek čeka.

Potraga za vozilom koje je sjetjelo u Savu 100 metara istočno od Mosta slobode danas se proširila sve do toplane gdje su na nekoliko punktova službe tražile potonuli automobil. Policija je s čamcem ispitivala dno, a u potragu su se uključili i ronioci specijalne policije i HGSS-a. Vatrogasci, policija i Gorska služba spašavanja na teren su danas došli i s dva jet skija kojima su htjeli brže obuhvatiti područje potrage, sada proširene na dva i pol kilometra. Jedan su spustili u Savu ispod Mosta mladosti. On je sonarom pretraživao dno rijeke dok je drugi bio u pripravnosti.

Policijski službenici bili su postavljeni po punktovima niz obalu rijeke, a posljednja patrola postavljena je kod toplane gdje bi automobil, ako ga je rijeka tako daleko odnijela, zapeo na brani i kamenju. Pretpostavlja se da se automobil okrenuo naopačke i da na dnu leži na krovu.

Ne zna se točan broj osoba u automobilu u trenutku nesreće. Moguće je da su bile dvije, no iz policije nam nisu mogli potvrditi. Još uvijek se sa sigurnošću ne zna niti tip vozila, a kako nije bilo prijavljenih nestanaka od trenutka nesreće, nisu bliže niti identitetu vozača i eventualnih suputnika. Da je vozilo sletjelo u Savu, policiji su dojavili građani, a iz tih dojava jedino što se zna jest da je najvjerojatnije riječ o Fiatu Puntu ili Fiatu Unu, tamnije boje.

Potrazi najveći problem čine karakteristike Save na ovoj trasi. Na površini rijeke kolaju jake struje zbog čega su i sigurnosnim užetom privezani ronioci u utorak morali odustati od potrage, a patrole jet skija rijeku pretražuju uz pratnju čamca. Ispod površine rijeka je mirna no vidljivost je minimalna, tako da ronioci doslovno moraju opipavati prostor oko sebe. U slučaju da vozilo i nesretne putnike pronađu, slijedi operacija izvlačenja dizalicom.

Djelatnici policije i zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe i jučer su detaljno pretraživali nasip i rijeku. Oko 19 sati potragu su prekinuli zbog prejake struje. Roniocima je poslana i robot-sonda koja će im pomoći u potrazi pod vodom. Nakon što je pala noć, na Savu su pristigli i pripadnici GSS-a koji su se priključili vatrogascima i roniocima u traganju.

Gostujući u emisiji radio Sljemena, Pavle Kalinić, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, rekao je kako u potrazi sudjeluje i sonar nabavljen od Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Kalinić nije htio nagađati koliko bi pretraga mogla trajati.

>> Auto sletio u Savu, i GSS se uključio u potragu

Komentara 7

PU
Punmik
11:09 27.08.2014.

mozda isušiti savu

DU
Deleted user
20:48 27.08.2014.

Eto a kad je gospon Kalinić htio kupiti onaj tenk, što li je već sc vi ste se bunili. Sad bi lijepo u tenkić pa po koritu Amazone, ups Save, i stvar riješena.He he tenkićem po Savi!!

Avatar _Hedon_
_Hedon_
16:15 27.08.2014.

Zar ne bi trebalo tražiti ispod površine vode a ne na površini?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije