Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

Policajci na zahtjev doktora pratili pozive žene

policajci Miroslav Ribić i Nikola Osmakčić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/2
23.12.2014.
u 17:00

Sva trojica osuđena su na po osam mjeseci zatvora, a zatvorska kazna može im biti zamijenjena radom za opće dobro

– Ne želim da me fotografirate! – uzrujano je govorio dr. Muharem Mehulić nakon što je vidio da ga u sudnici zagrebačkog Županijskog suda, kamo je došao na objavu presude, čekaju fotoreporteri.

Navodna prijetnja

Njih je uspio izbjeći, no kaznu nije jer ga je vijeće pod predsjedanjem sutkinje Jasne Smiljanić zbog poticanja na zloporabu položaja nepravomoćno osudilo na osam mjeseci zatvora, koji mu mogu biti zamijenjeni radom za opće dobro. Na identičnu kaznu osuđeni su i Mehulićevi suokrivljenici, policajci Miroslav Ribić i Nikola Osmakčić. Mehulić se teretio da je 1. srpnja 2009. policiji prijavio navodne prijetnje, a ta prijava bila mu je povod da od policije zatraži izlist mobitela svoje supruge kako bi mogao pratiti njezino kretanje i razgovore. Dvojica policajaca teretila su se da su bez pokrića, odnosno bez podnošenja kaznene prijave i provođenja kriminalističke obrade zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pribavila izliste telefonskih razgovora Mehulićeve supruge, koje su mu potom dali na uvid iako to nisu smjeli. U obrazloženju presude sutkinja je navela kako vijeće nije vjerovalo Mehulićevoj obrani u kojoj je on naveo da je došao u postaju gdje su mu policajci pokazali izliste.

Navela je da je iz dokaza vidljivo da je Mehulić često dolazio kod spomenute dvojice policajca te da policajci nisu proveli nijednu radnju kako bi istražili navodne prijetnje koje je Mehulić prijavio.

– Nijedan svjedok, uključujući i onog koji se spominje u prijavi o navodnoj prijetnji, nije ispitan. Sve što su optuženici u tom predmetu napravili bilo je usmjereno na to da se utvrdi kuda se kreće i s kim komunicira supruga Muharema Mehulića. Nikakve prijetnje nije bilo, a ono što je posebno neprihvatljivo jest da policajci daju Mehuliću da on radi nekakve bilješke te da poslije toga oni postupaju po njima – kazala je među ostalim sutkinja.

Disciplinski postupak

Kazala je da su obrane policajaca bile usmjerne prema umanjivanju njihove kaznene odgovornosti te da je i njihov nadređeni, koji je svjedočio u postupku, naveo da optuženi policijski dvojac nije imao nikakve osnove za traženje telefonskih izlista Mehulićeve supruge.

– Taj je svjedok kazao da se stranci ne daju uvidi u izliste, a s obzirom na sve to, ovakvo ponašanje policajaca neprihvatljivo je kako za funkcioniranje policijskog sustava tako i države – poručila je sutkinja Smiljanić optuženicima.

Oni su objavu presude saslušali bez ikakve reakcije, a Ribić i Osmakčić su zbog teške povrede službene dužnosti bili osuđeni i u disciplinskom postupku koji je protiv njih bio pokrenut u MUP-u.

Komentara 7

Avatar eli974
eli974
20:21 23.12.2014.

dobro nije SOA-u na noge digao da uhvati j...ca od zene,kakva zamjena za opce dobro u Remetinec ravno!!

OG
Oger
17:26 23.12.2014.

A gdje uopce u ovoj zemlji postoji korektno ponasanje?

Avatar spira
spira
18:38 23.12.2014.

Muharem Mehulić hrvat ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije