Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detalji strašnog zločina

Susjedi ga savladali: Policajac na bolovanju ubio 2 žene pred kućom

Varaždin: Privođenje muškarca osumnjičenog za ubojstvo dvije žene u Svetoj Mariji
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/9
27.06.2016.
u 13:15

Obje su se žene dovezle autom do kuće pred kojom ih je ustrijelio sluzbenim pištoljem

Policajac je zbog narušenog odnosa u ljubavnoj vezi usmrtio svoju 52-godišnju partnericu i njezinu 39-godišnju nećakinju, objavila je danas PU međimurska.

Obje su se žene dovezle autom do kuće pred kojom ih je ustrijelio službenim pištoljem. U autu je bio petogodišnji sin.

Načelnik Policijske uprave međimurske Krunoslav Gosarić u nedjelju je dao nalog  da  se  utvrdi je li prometni policajac Gorazd Novak (46), koji je u Svetoj Mariji ubio 52-godišnju partnericu Božicu Mustač i njezinu nećakinju Andreju  Barić  (39),  smio  imati  službeni  pištolj za vrijeme dugotrajnog bolovanja. Novak,  djelatnik  postaje  prometne  policije  u  Čakovcu, na bolovanju  je više od tri godine, a dvostruko ubojstvo počinio je, kako smo već jučer izvijestili, službenim pištoljem.

– Radi se o dosta teškoj, zloćudnoj bolesti koja nije bila psihičke naravi. Iz tog razloga oružje mu nije bilo oduzeto. No, službenici za zakonitost postupanja  provjerit će sve navode oko toga, a nakon istrage dat ćemo informacije radi li se eventualno o nečijoj stegovnoj odgovornosti. Ništa nije upućivalo na to da bi pokušao iskazati bilo kakvu namjeru koja se sad, na žalost,  dogodila –  kaže  načelnik Gosarić koji "zbog zaštite osobnih podataka ne može iznositi detalje o bolesti".

Napominje da je neposredni rukovoditelj  dužan  pratiti zdravstveno stanje svog djelatnika, pa ako se ocijeni da je stanje takvo da ne može držati oružje, ono mu se oduzima i pohranjuje. U PU međimurskoj, u kojoj je ubijena radila kao računovotkinja, nisu  znali za njihovu vezu.

– Odnos između službenice i počinitelja bio je tajan. Trajao je više godina i mali krug ljudi je znao za vezu. Nije bila zaprimljena nijedna prijava da joj je netko prijetio – ističe Gosarić.

I Novak  i  Mustač bili su samci, mirni i povučeni ljudi. Navodno ni njezina najbolja prijateljica nije donedavno znala za vezu. Božica je živjela s majkom, a nećakinja ih je sa sinom često znala posjećivati. Policija se zasad  vodi time da su motiv narušeni ljubavni odnosi, što bi značilo da je nećakinja  kolateralna  žrtva.  Ona  je tetu dovezla do kuće, a Novak ih je pratio,  još  se  ne zna kako dugo. Tog dana on i B. Mustač su se vidjeli i bili  su  u  kontaktu  prije ubojstva. Kad su se žene i dijete dovezli pred kuću  B.  Mustač,  Novak  je  izašao  iz  svog auta i počeo pucati. Prvo je pogodio  B.  Mustač, a potom i A. Barić, čiji je petogodišnji sin bio u automobilu. Ubojicu su svladali susjedi. Prvi je, čuvši pucnje, dotrčao policajac Vladimir Pintar (35) koji je bio izvan dužnosti i baš je pripremao  roštilj.  Počeo se  hrvati  s Novakom koji je pokušao pobjeći i pružao je otpor. Pintar je u tom naguravanju i lakše ozlijeđen, a u pomoć mu je dojurio drugi susjed, Mario Gašparić (38), pa su ga zajedno svladali, sklonili  pištolj, i pričekali policiju. Policajac Pintar je u šoku i dobit će  psihološku  pomoć.  

Zbog iskazane hrabrosti bit će predložen za nagradu MUP-a.  Uhićeni Novak brani se šutnjom. Protiv njega podnijet će se kaznena prijava  Županijskom državnom odvjetniku u Varaždinu zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva,ubojstva i dovođenja u opasnost života i tijela općeopasnom radnjom ili sredstvom.

>> Policajac je ubio žene službenim pištoljem. Na bolovanju je zbog teške kronične bolesti

>> Prometni policajac ubio dvije žene pred očima malog djeteta

Ključne riječi

Komentara 13

DO
DonCorleone
15:00 27.06.2016.

Ovo im je bilo previse javno da zataskaju.A kakvi su mu tek kolege koji pricaju da je bio uzoran policajac. Pa kakvi su tek drugi. Boze cuvaj narod od policije!

Avatar Linux
Linux
14:05 27.06.2016.

cudo je ta zelja za posjedovanjem, tj ljubomora

DU
Deleted user
13:30 27.06.2016.

Najbolje ostat kod kuće, ništa više nije sigurno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije