Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Olujna bura

Hrabri policajac skočio u uzburkano more i spasio djevojčicu

Foto: Goran Kovacic/pixsell
16.04.2014.
u 14:55

Pohitali su prema prevrnutom plovilu i pokušali baciti konop kako bi osobu izvukli iz mora

U utorak poslijepodne u uvali Čikat u lošinjskom akvatoriju, pomorski policajac, član posade policijskog plovila,  spasio je iz mora djevojčicu, mladu jedriličarku JK Jugo,  koje je za olujne bure  pala s jedrilice Optimist u more.

Tog su poslijepodneva, kaže predsjednik lošinjskog kluba Goran Franulović, dječaci i djevojčice na optimistima bili na redovnom treningu uz nadzor  trenera na gumenjaku, vjetar je u inače dobro zaštićenoj uvali bio jak i u trenutku kad se oko 14.45 sati  prevrnula jedrilica male jedriličarke trener je pomagao djetetu koje se borilo s vjetrom u drugoj jedrilici. Sva djeca imala su pojaseve za spašavanje kako je to i uobičajeno. S policijske brodice koja je bila u redovnoj plovidbi  zamijetili su da se  jedrilicu prevrnula i da ju vjetar nosi prema stijenama. Pohitali su prema prevrnutom plovilu i pokušali baciti konop kako bi osobu izvukli iz mora , no zbog jakog vjetra  prijetila je opasnost da će udariti u obalu pa je policajac  hrabro skočio u hladno i uzburkano more i spasio jedriličara. Tek kad ga je  izvukao na sigurno vidio je da se radi o djevojčici.

Na obali je dijete predao ocu koji je pratio trening. I otac i predsjednik JK Jugo , kao i svi mali jedriličari, od srca se zahvaljuju mladom policajcu na pomoći i poručuju da im je drago da znaju da na posade brodica pomorske policije uvijek mogu računati. 

>> Trajekt pun učenika tone kod Južne Koreje, dvoje poginulih

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar djerkov
djerkov
13:11 16.04.2014.

Bilo bi pošteno da nagradu za ovaj humani i hrabri čin dobije policajac koji je skočio u more. Praksa je da takve nagrade dobivaju njihovi šefovi. I činove, naravno.

CI
Cicelj
13:33 16.04.2014.

Ima li taj policajac ime i prezime?

Avatar najbolji13
najbolji13
13:39 16.04.2014.

bar nekakva koristi od murijaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije