Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iskaz vozačice

'Policajac mi je rekao da je za avanturu pa mi je rukom prešao preko međunožja'

09.12.2013., Koprivnica - Prometna nesreca na krizanju Gibanicne ulice i ulice M. P. Miskine izmedju tri osobna automobila u kojoj je  jedna zena lakse ozlijedjena i prevezena u koprivnicku Opcu bolnicu.
Foto: Ilustracija: Marijan Susenj/PIXSELL
11.05.2015.
u 13:31

Policajac je na cesti kod Duge Rese od vozačice tražio seksualne usluge za oprost kazne.

– Pitao me možemo li se nekako dogovoriti te mi rekao "Ja sam čovjek od avanture". Vratio mi je prometnu i vozačku dozvolu jednom rukom, a drugom rukom mi je prešao preko međunožja. Onda mi je rekao "Valjda sam barem to zaslužio" – prepričala je u svom iskazu tužiteljstvu vozačica, koju je u listopadu 2013. na cesti kod Duge Rese oko 4.30 sati zaustavio policajac Darko B. (45) te od nje tražio seksualne usluge za oprost kazne.

Naime, vozačica je te noći s društvom krenula starom cestom prema Crikvenici, a kada je njihov automobil zaustavila policijska patrola, napuhala je 0,75 promila. Razgovor s policajcem Darkom B. tada je postao poprilično lascivan, odnosno insinuirao je kako se s njim može sve dogovoriti. Iako je prvo pomislila kako traži novac, vrlo brzo je shvatila kako policajac zapravo od nje traži seks. Nakon što joj je prošao rukom preko međunožja, šokirana vozačica pobjegla je u automobil. Prijateljima je vrlo brzo ispričala kako je tekao razgovor s policajcem te su svi skupa dva sata poslije otišli u policijsku postaju prijaviti pohotnog policajca.

Premda je protiv njega na Općinskom sudu u Karlovcu u roku od mjesec dana podignuta optužnica, sud u Karlovcu postupak nije niti započeo. Osam mjeseci sud nije zakazao niti ročište za potvrđivanje optužnice koja je na kraju potvrđena tek u srpnju prošle godine. Spis je na kraju odlukom Vrhovnog suda u travnju ustupljen Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, što znači da na sudu u Karlovcu u devet mjeseci nije bila zakazana niti jedna rasprava. Darku B. uskoro će početi suđenje pred sucem Zorislavom Kalebom. Optuženi Darko B. inače od početka tvrdi da nije kriv, odnosno da vozačicu nije ni taknuo. U svom iskazu, koji je sastavni dio optužnice, ispričao je kako je vozačici nakon prvog alkotesta, kada joj je količina alkohola u krvi bila malo veća od dozvoljene, rekao neka se malo odmori sa strane. Nakon pola sata drugi put joj je dao alkotest i tada je alkohola bio u dozvoljenim granicama.

– Odlučili smo je pustiti i ne oduzimati joj vozaču. Nisam je dirao, već sam joj samo vratio vozačku – pravdao se na ispitivanju u tužiteljstvu koje je za njega u optužnici predložilo kaznu od osam mjeseci zatvora. S Darkom B. tada je u službi bio i kolega Z. B., no on nije čuo kada je pohotni policajac vozačici nudio seks. Protiv Darka B. se 2006. vodio postupak zbog istovrsnog djela, no tužiteljstvo je na odustalo od optužbe.Inače, predmet protiv Darka B. jedan je od ukupno 246 spisa koja su s karlovačkog Općinskog suda prebačena na Općinski kazneni sud u Zagrebu. 

>> Policajac se brani: Nisam pohotnik, bila je vani do jutra pa lagala mužu 

>> Karlovački policajac od žene tražio seks u zamjenu za oprost kazne!

Komentara 58

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
13:49 11.05.2015.

volio bih vidjeti ispovjesti policajaca.. mislim da bi se knjiga mogla napisat šta su sve nudile u zamjenu za kaznu

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
13:45 11.05.2015.

Vama nije problem što pijana i drogirana vozačica kreće iz Duge Rese za Crikvenicu u pola pet ujutro nego je problem što muškarac ženi predlaže seks.Što je tu utuživo?Život joj je spasio jer bi do Crikve negdje sletila u provaliju.

CR
crohumans
13:56 11.05.2015.

Ona je pijana išla prema moru i kome je sad vjerovat ? Ženi koja je pijana ili trijeznom vozaču ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije