Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žestoka intervencija

Ministar Ostojić o uhićenom policajcu: Policajci su podnijeli prijavu protiv svog kolege

Ranko Ostojić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
22.05.2015.
u 19:30

Policajac ga je udario nogom u lice, pri čemu je ovaj pao i zatiljkom udario o tlo

Muškarac A. L. (29) iz Marčane, kojega je pulski policajac u noći na srijedu u Puli teško ozlijedio prilikom postupka, i dalje je u životnoj opasnosti. Smješten je u jedinici intenzivnog liječenja. U vrijeme zaprimanja u bolnicu njegovo je stradavanje bilo "pod nejasnim okolnostima".

Okolnosti stradavanja u međuvremenu su se rasvijetlile, a 33-godišnji policajac koji ga je napao u istražnom je zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Tužiteljstvo ga tereti zbog nanošenja osobito teške ozljede 29-godišnjaku. Odmah je udaljen iz službe. Utvrđeno je da policajac, kad je na Trgu na mostu zaustavio Marčanca koji je prethodno bježao automobilom i pješice, nije primijenio sredstva prisile kako je rečeno odmah nakon događaja nego je prekoračio ovlasti i fizički ga napao iako ovaj nije pružao nikakav otpor niti ga ometao i sprečavao u postupku. Policajac ga je udario nogom u lice, pri čemu je ovaj pao i zatiljkom udario o tlo. Očitujući se o događaju, ministar Ranko Ostojić rekao je da je najvažnije da nema zataškavanja.

– Policajci su podnijeli prijavu protiv svog kolege koji je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela. Je li to tako i kakve su bile okolnosti, utvrdit će sud . Mislim da je to najvažnije jer dokazuje da su unutarnja kontrola i ravnateljstvo policije pokrenuli postupak isti čas kad se za njega saznalo – rekao je Ostojić ocjenjujući da je važno da se u svakom slučaju postupa dosljedno.

Marčanac je te noći vozeći ukradeni fiat bez položenog vozačkog ispita najprije u Ulici V.C. Emina udario u parkirani Hyundai i nastavio vožnju bez zaustavljanja. Potom je na isti način izazvao još jednu nesreću u Tršćanskoj ulici kada je prilikom obilaženja udario u nepropisno parkirani Fiat i ponovno se udaljio. Tada ga je uočio policajac, no na njegov znak nije se zaustavio već je stisnuo gas i skrenuo na makadamski put i ondje udario u još dva vozila. Tada je svoj automobil ostavio na raskrižju i pješice krenuo prema Trgu na mostu gdje su ga pronašli policajci. Žestoka intervencija završila je teškim ozljedama, liječnici iz Hitne pomoći pružili su mu prvu pomoć i potom je odvezen u bolnicu.

>> Policajac uhićen zbog napada na 29-godišnjaka u Puli

Komentara 7

OB
Objektivno...
13:46 24.05.2015.

Da li i ministar održava radionice prostitutkama početnicama kao onaj policajac iz Vrbovca?

MX
Mister X
09:20 23.05.2015.

Ponosn na pravdu i funkciju policije naš ministar izjavi nama ... Zamislite to Ministar Ostojić : Policajci su podnijeli prijavu protiv svog ""kolege"""

MX
Mister X
08:25 23.05.2015.

Ubio Boga u čovjeku koji je bježao pred njim svjestan što će mu učiniti ako ga se dočepa .. Nije li to to nije uspio ... Kolege su policajci ne zataškavaju ništa naravno i čudnovato ... Ali ludi izvježbani udaracc nogom u lice da odmah slomi vratnu kralježnicu je dokaz kako se postupa kakve metode se prakticiraju u policiji u demokratskom balkanu i nad Hrvatom . I to samo zbog prometnog prekršaja što mislite zašto se Kapetan Dragan boji plaši isporuke RH ???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije