Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA

Poginula Njemica bila je vezana za plutaču

jahta
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/3
23.08.2014.
u 08:15

Prema nepotvrđenim informacijama, jahta je prošla preblizu plutače, propeler je zahvatio uže i povukao djevojku u smrt

Dva dana od pomorske nesreće u Fažanskom kanalu u kojoj je smrtno stradala 16-godišnja Njemica na koju je, sumnja se, naletjela talijanska jahta “Kon-Tiki”, istraga još traje. Vlasnik i posada jahte, kao i roditelji nesretne djevojke, već su dali iskaze, ispituju se i drugi svjedoci, pregledana je jahta kao i ronilačka oprema poginule.

Dio Fažanskog kanala između obale Puntižele i otočića Kozada, gdje je u društvu oca ronila mlada Njemica, širok je oko 400 metara, a pravila plovidbe, objašnjava lučki kapetan Lučke kapetanije Rijeka Darko Glažar, nalažu da se ondje plovi ograničenom brzinom i zabranjeno je svako glisiranje. Otac i kći ronili su na polovici kanala i mjesto urona označili plutačom. Ronioci, a tako je najvjerojatnije učinila i djevojka, za plutaču su vezani užetom pa se, objašnjava iskusni riječki ronilac, ona pomiče s roniocem.

Prema nepotvrđenim informacijama, jahta koja je usmrtila djevojku prošla je preblizu plutače, propeler je zahvatio uže i povukao djevojku u smrt. Što se točno dogodilo pokazat će istraga, no ronioci upozoravaju da je zakonom propisano da kad se na moru vidi plutača, a one su uvijek žarkih boja, od nje se mora udaljiti najmanje 50 metara.

>> Jahta ju je ubila pred ocem

Komentara 33

Avatar morski covik 3
morski covik 3
08:38 23.08.2014.

Ja se uzasavam bolesnika koji nemaju pojma o znakovima i pravilima na moru. Olako se izdaju brodice i dozvole, a za timun sjeda svatko u plovilu. Koliko puta smo imali prilike vidjeti malo dijete za timunom desertometarske bestije. A tata veselo pijucka na krmi?!

ZI
zico
08:47 23.08.2014.

neka pita Horvatinčića kako se izvući kad ubiješ nekoga,da mu da pravi savjet.....on ima iskustva u tome

L0
luena 01
09:33 23.08.2014.

Sve dok ne budemo sproveli stroze kaznjavanje i rigoroznije mjere kaznjavanja bez obzira tko je tko i od kuda ovako sta ce biti sve cesce na nasim vodama i cestama... policija bi morala biti prezentnija i upotrjebiti svoj autoritet ,akoo treba divljacima i Jahtu ispod straznjice zaplijenit...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije