Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob interesa?

Podnijet optužni prijedlog protiv sina Branka Šegona

Branko Šegon
Foto: Robert Anić/PIXSELL
25.07.2014.
u 13:53

Riječ je o Toniju Šegonu, sinu Branka Šegona, bivšem pomoćniku bivšeg ministra Slavka Linića, razriješenog dužnosti zbog sumnje u sukob interesa

Zagrebačko ppćinsko državno odvjetništvo podnijelo je optužni prijedlog protiv trgovačkog društva iz Zagreba i hrvatskog državljanina (1980.) kao direktora tog društva zbog počinjenja prekršaja iz članka 50. stavka 2. i 3. Zakon o sprječavanju sukoba interesa.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Toniju Šegonu, sinu Branka Šegona, bivšeg pomoćnika bivšeg ministra Slavka Linića, razriješenog dužnosti zbog sumnje u sukob interesa.

 - Okrivljeno trgovačko društvo i 34-godišnjaka se tereti da su od 9. svibnja do 30. kolovoza 2012. podnijeli Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak zahtjev za kredit koji je Uprava Hrvatske banke za obnovu i razvitak i odobrila, te su potom zaključili ugovor o kreditu, a da pritom o navedenom pravnom poslu nisu obavijestili Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa što su bili dužni učiniti budući da je 20 posto udjela u kapitalu okrivljenog trgovačkog društva imao državni dužnosnik, doznaje se iz DORH-a.

>> Šegon ne smije ništa raditi osim brojiti novac

Komentara 3

OB
Objektivno...
14:30 25.07.2014.

Časni sude, nisam kriv jer nisam jamio ni lipe (u oblačiću...ako nisam mogao)

Avatar pekarr
pekarr
14:09 25.07.2014.

"Glasajte za nas jer smo mi već u poznim godinama, uskoro cemo umrijeti pa da još malo imamo za sebe i obitelj" by Vladimir Bebić i Stjepan Spajić (nocna mora 2002)

NE
nenadbat
16:12 25.07.2014.

A što kaže drug Josipović na sve to.Iz iste su stranke ( jata) .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije