Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAO VEĆU PLAĆU

Podignuta optužnica protiv dr. Čukca, dugogodišnjeg ravnatelja rovinjske bolnice

novac
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
18.09.2014.
u 17:25

Tereti ga se da mu je od studenog 2002. do svibnja 2013., na ime nepripadnog dodatka na plaću isplaćeno ukupno 215.567,54 kune neto

Nakon dovršene istrage Županijsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv dr. Borivoja Čukca (68), dugogodišnjeg bivšeg ravnatelja rovinjske bolnice "Dr. Martin Horvat". Tu je dužnost obnašao 12 godina, a u travnju 2013. je smijenjen. Tereti ga se za zlouporabu položaja i ovlasti, čime je rovinjskoj bolnici nanio štetu u visini 486.073,71 kune.

Znajući da nema pravo na dodatak na plaću od 25 posto  i da je isplata tog dodatka protivna odredbama važećih propisa, Čukac je Upravnom vijeću bolnice predložio donošenje odluke o uvećanju njegove plaće za taj postotak na sjednici 25. studenog 2002. Upravno vijeće tu je odluku donijelo, nakon čega mu je, i nakon izvršenog nadzora u bolnici od strane HZZO-a kojim su utvrđene nepravilnosti oko isplate dodatka na njegovu plaću i naloženo ispravljanje tih nepravilnosti u veljači 2011. godine, isplaćivan navedeni dodatak na plaću.

Tereti ga se da mu je od studenog 2002. do svibnja 2013., na ime nepripadnog dodatka na plaću isplaćeno ukupno 215.567,54 kune neto čime si je na štetu bolnice pribavio nepripadnu korist u tom iznosu odnosno isplaćeno mu je 486.073,71 kuna bruto, za koji iznos je oštećena bolnica.

>> Gotovo četiri godine nezakonito prima oko 2000 kuna na mjesec?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije