Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDO izvijestio

Podignuta optužnica protiv Borisa Mesarića

Boris Mesarić
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
04.03.2015.
u 20:30

Mesarića se tereti da je oštetio trgovačko društvo za ukupan iznos od 1,497.569,58 kune.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je kako je podiglo optužnicu protiv 67-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. Kako doznajemo, riječ je o Borisu Mesariću, bivšem direktoru kutinske Petrokemije, a kojeg je policija kazneno prijavila lani u svibnju.

Odvjetništvo Mesarića tereti da je kao predsjednik uprave Petrokemije od 24. listopada 2005. do 30. travnja 2010. protivno svojim ovlaštenjima, u namjeri da predsjedniku nadzornog odbora tog društva pribavi veliku nepripadajuću materijalnu dobit, bez znanja ostalih članova uprave društva, za njega unajmio najprije jedan osobni automobil i omogućio mu njegovo neograničeno korištenje. Nakon što je ovaj vratio automobil društvu, tereti ga se da je za njega unajmio drugi osobni automobil i omogućio mu neograničeno korištenje te mu omogućio neograničeno korištenje mobilnog telefona i podmirivanje svih troškova fiksnog telefona na adresi njegova prebivališta, pribavivši mu na taj način materijalnu dobit u iznosu od ukupno 442.195,33 kuna.

Riječ je o pokojnom Željku Nenadiću, bivšem HDZ-ovu saborskom zastupniku i gradonačelniku Petrinje. Mesarića se tereti i da je 4. lipnja 2009. donio odluku o dodatnim koeficijentima kojom je trojici zaposlenika osnovne koeficijente složenosti posla uvećao za dodatni koeficijent, omogućivši time da im se za razdoblje od 1. srpnja 2009. do 28. veljače 2014. isplaćuju plaće u iznosima većim od pripadajućih. Tako je oštetio trgovačko društvo za ukupan iznos od 1,497.569,58 kune.

>> NO Petrokemije nije smijenio Mesarića, čekaju pismeni zahtjev!

Komentara 6

AM
amky1
21:02 04.03.2015.

Kad bi stavljao točkice na kartu Hrvatske na svako mjesto di je netko iz HDZ-a povezan s lopovlukom prekrio bi Hrvatsku dva puta, a neka mjesta i 50 puta. Narod brzo zaboravlja.

GU
gustirna
21:34 04.03.2015.

I opet tamo neki tramvajski đepar a nikako da podignu optuznicu protiv svoga jugokomunjare pavica koji je pokrao miljarde......hihihi......

DU
Deleted user
23:07 04.03.2015.

Gdje ste bili do 90-te da vidite što se onda tamo lamanjalo, ovo je sića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije