Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRDI DA NIJE KRIV

Počelo suđenje Deanu Gavranu za silovanje i ubojstvo 75-godišnjakinje

Dean Gavran
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
22.03.2017.
u 14:26

Gavrana su snimile kamere dok je dizao novac na bankomatu, a pronađen je i njegov DNK na nesretnoj ženi

Deanu Gavranu (44), recidivistu s podebljim dosjeom od 17 kaznenih djela, započelo je u srijedu suđenje jer je, tereti se, silovao, ubio i opljačkao Zorku J. (75) u njezinu stanu u samom središtu Osijeka lani u svibnju. Tvrdi da nije kriv.

Gavran je, stoji u optužnici, ušao u njezin stan, izudarao ju po glavi te silovao. U nakani da ju usmrti i domogne se novca, "nastavio ju je udarati i gušiti rukama u predjelu vrata", zbog čega je i preminula. S beživotnog tijela skinuo je dva zlatna prstena, iz stana je uzeo i mobitel te bankovne kartice s PIN-om. Zaputio se na bankomat i podigao ukupno 8000 kuna, a prstenje je prodao za 642 kune.

Suđenje je zatvoreno za javnost zbog silovanja. Ispitano je u srijedu, doznajemo, devet svjedoka, no nitko nije vidio sam zločin. Gavrana su, pak, snimile kamere dok je dizao novac na bankomatu, a pronađen je i njegov DNK na nesretnoj ženi. Dean Gavran po sudovima se povlači već cijelo desetljeće, zbog prijevara, krađa i razbojništva, no ranije nije imao veće ispade nasilja. U Osijek je stigao dva mjeseca ranije iz okolice Bjelovara kako bi, govorio je, otvorio tvrtku. Pokojnica je, opisuju poznanici, bila pristojna i draga žena, "s lijepom mirovinom".

>> Prevarant i razbojnik na koncu ubio staricu zbog novca

>> Potvrđena optužnica protiv ubojice Macolinog brata

Komentara 2

OB
ObrenM
16:09 22.03.2017.

Dali nase "pravosudje"cita tisak?Da jedan maloumni kriminalac moze 10 godina vuci za nos sud uz cinjenje najtezih kriminalnih nedjela.Koji su to"suci"koji su vodili njegov predmet?Dali je u pitanju nesto sustavo?Komu od sudaca suditi za ovo zvjersko ubojstvo?

TE
teena
04:18 23.03.2017.

Odrezati mu ruke i noge pa nek zivi i naravno ne dati mu socijalu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije