Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bernardica Topoljnjak Halapa

Počelo suđenje bivšoj pročenici Ureda župana, i predsjednici županijskog HSP-a

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
20.10.2014.
u 13:49

Na današnju je glavnu raspravu privedena, jer na dosadašnja zakazana ročišta nije dolazila

Danas je na karlovačkom Općinskom sudu započelo, ali odmah i odgođeno suđenje Bernardici Topolnjak Halapa, nekadašnjoj pročelnici Ureda župana Karlovačke županije i to za krivotvorenje diplome Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, te krivotvorenje službenih isprava, točnije, zbog toga što je ovjerila neistinit sadržaj u radnoj knjižici gdje je navela kako ima visoku stručnu spremu s Ekonomskog fakulteta.

Na današnju je glavnu raspravu privedena, jer na dosadašnja zakazana ročišta nije dolazila. Rasprava je odgođena jer njena odvjetnica iz Siska nije došla, a novi odvjetnik kojeg je netom prije početka rasprave angažirala, zamolio je za odgodu jer nije potpuno upoznat sa slučajem. Podsjetimo, slučaj krivotvorenja diplome, prvi u Karlovačko županiji, otkrio je upravo Večernjak i to početkom 2012. godine.

Bernardica je tada, osim što je bila pročelnica Ureda župana, bila je i predsjednica županijskog vijeća HSP-a. Nakon kaznene prijave izbačena je iz stranke, a dobila je i otkaz u Karlovačkoj županiji. Nakon njenog slučaja u karlovačkim je gradskim tvrtkama otkriveno još 23 slučaja lažnih diploma ili potvrda o završenoj stručnoj spremi, no samo je Bernardica Topolnjak Halapa  došla do suda.

Komentara 1

DO
doktorica
00:35 21.10.2014.

Nakon njenog slučaja u karlovačkim je gradskim tvrtkama otkriveno još 23 slučaja lažnih diploma ili potvrda o završenoj stručnoj spremi, no samo je Bernardica Topolnjak Halapa došla do suda....no krasno,time se daje poruka drugima da falsifikat nije kazneno djelo!Dokle smo došli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije