Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skinuta sa konzulata

Počasni konzul: Pitanje je kome i zašto smeta makedonska zastava

Makedonija,makedonska zastava
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/2
29.01.2015.
u 15:34

U kratkom vremenu ovo je drugi slučaj krađe zastave sa tog konzulata

Sa pročelja zgrade makedonskog Konzulata u Ulici Dolac u Rijeci u noći na četvrtak ukradena je zastava Republike Makedonije, a s pročelja je, na visini od 3,5 metra, zasad nepoznati vandal, ili više njih, odnio i metalni nosač.

U kratkom vremenu ovo je drugi slučaj krađe zastave sa tog konzulata, prvi put zastava je nestala sredinom prosinca lani, a kako je u blizini popularno okupljalište mladih, Klub Palach, pretpostavljalo se da je neki "veseli mladac iz štosa" odnio zastavu.

No, sada , kaže počasni konzul Republike Makedonije u Rijeci dr. Goran Kalogjera, izražavajući razočaranje što se ovako što dogodilo u multietičnom gradu, pitanje je kome i zašto smeta makedonska zastava.

Da na zgradi konzulata nema nosača sa zastavom primijetili su za noćne  ophodnje tim dijelom grada policajci I policijske postaje. Policija je započela istragu o slučaju i potragu za nepoznatim počiniteljima tog vandalskog čina.  

>>S makedonskog konzulata ukradena zastava

Komentara 4

TT
tik tak
15:54 29.01.2015.

Kao da je teško pogoditi tko ju skida? Isti oni koji na kazalište vješaju zastavuLGBT zajednice!!!

Avatar Karl_Habsburg
Karl_Habsburg
16:08 29.01.2015.

A sto se vise cuditi? Stemaju natpise sa spomenika, skidaju zastave, vjesaju transparente na kazalista ... Misle da su jos uvijek u sumama.

DU
Deleted user
16:07 29.01.2015.

Ja sam Hrvat, volim svoje, poštujem tuđe... U Zgb postoje mnoga veleposlanstva, od kineskog pa do srpskog, mislim da normalnim ljudima ne smeta zastava... da se to dogodilo u Zgb, već bi ne Makedonci :-) nego aktivisti i komunjare imalili puna usta ustaša, a ovako je to Rijeka... eto, osobno osuđujem pojavu... i pozdrav republici Makedoniji... ( iako su nas na utakmici prije par god. nazivali ustašama)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije