Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukob u sl. brodu

Ranjen i krvav sin vlasnice izbo lopova njegovim nožem

pljačka mjenjačnice u Slavonskom Brodu
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/6
27.08.2014.
u 17:08

U obračunu su ozlijeđeni sin vlasnice mjenjačnice te razbojnik. Sin je imao zamotanu ruku te je zadobio posjekotine po licu

Pokušaj pljačke mjenjačnice VB toursa završio je u krvi danas oko 13.30 sati u Ulici Petra Krešimira IV. u samom središtu Slavonskog Broda. Kako neslužbeno doznajemo, razbojniku je otpor pružio sin vlasnice mjenjačnice, koji je priskočio u pomoć majci te je došlo do sukoba.

Prema riječima svjedoka, razbojnik je vlasničina sina u sukobu ranio nožem, ali mu je već ranjeni muškarac u borbi oteo oružje iz ruke i izbo ga nanijevši mu više teških rana. Nakon pljačke izranjavani se razbojnik dao u bijeg biciklom, no ubrzo je uhvaćen nekoliko stotina metara dalje, u blizini nogometnog stadiona pokraj Save.

– Čula sam sirenu vozila Hitne pomoći i odmah istrčala van. Pred mjenjačnicom je već bila policija. Vidjela sam kako mladića zaposlenog u mjenjačnici iznose na nosilima. Imao je zamotanu ruku i vidljive posjekotine po licu – kazala je Gordana Matanović, predsjednica ženske udruge “Brod”, čije se prostorije nalaze u zgradi u kojoj se dogodilo razbojništvo.

Nakon što je informirana o događaju, policija je brzo reagirala i krenula za pljačkašem. U munjevitoj potjeri, kakve smo naviknuli gledati samo u akcijskim filmovima, pronašli su razbojnika kako okrvavljen leži na zemlji. Građani su se na povike policajaca sklanjali u stranu, kao i vozači u automobilima. Bjegunac je uhićen samo nekoliko minuta nakon bijega iz mjenjačnice.

Osumnjičeni za pokušaj pljačke prevezen je u brodsku Opću bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć. Kako neslužbeno doznajemo, zbog ozljeda se nalazi u životnoj opasnosti. Sin vlasnice koji se hrabro suprotstavio razbojniku prošao je, navodno, s lakšim ozljedama. Mjenjačnica VB toursa u prošlosti je već dva puta bila na meti razbojnika. Vlasnica je nedavno galamom čak uspjela odvratiti nepoznatog razbojnika.

>> Tajanstveni pomagač Rosi u bijegu dovodio djevojke, plaćao račune...

>> Razbojnici u tri mjeseca dvaput orobili istu zagrebačku obitelj

Komentara 18

NE
Neutralac
16:17 27.08.2014.

Ma bravo... treba vise ovakvih slucajeva pa ce kriminalci malo razmislit... dajte ljudima legalno oruzje pa da vidimo..... nek probaju....

DU
Deleted user
16:22 27.08.2014.

Znači tako se to kod nas zove, ako pokušaš obraniti sebe i/ili svoju imovinu onda to nije samoobrana već obračun. U Americi je to odlično uređeno zakonom, ako ti netko uđe na posjed s namjerom pljačke imaš ga pravo upucati, kod nas ga moraš pokušati odgovoriti lijepim riječima, ako te napadne onda se možeš braniti ali niti slučajno upotrijebiti "pretjeranu" silu.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
16:23 27.08.2014.

Kada izađe iz bolnice treba ga dobro natamburati, pa kada se opet vrati iz bolnice sudac bar 2 godine... Bila bi to opomena svima,...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije