Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Greška u proračunu

Pljačkaš Erste banke u Zagrebu uhićen za 45 minuta na motociklu

erste banka
Robert Anić/PIXSELL
10.05.2011.
u 12:58

Osumnjičenik u dobi od četrdesetak godina navodno je otprije poznat policiji. U tijeku je kriminalistička obrada

Samo 45 minuta nakon dojave o pljački poslovnice Erste banke u Hrgovićima na zagrebačkom Jarunu, uhićen je muškarac u dobi od četrdesetak godinu na skuteru za kojeg se sumnja da je počinio to najnovije razbojstvo u metropoli.

 Pao minutu do podneva

Kriminalističko je istraživanje u tijeku, tako da informacije cure na kapaljku. Ono što je poznato jest da je razbojnik u 11.15 sati s pištoljem upao u banku i pobjegao s plijenom te da su mu lisice na ruke stavljene minutu prije podneva. Odveden je u policijske prostorije na obavijesni razgovor. Gdje je i kako je uhićen, o kolikoj je količini novca riječ, je li policija pronašla plijen te je li osumnjičenik priznao djelo, za sada nije poznato. Navodno je riječ o policiji već otprije poznatom razbojniku.

Uživati u svježe otuđenom novcu iz Raiffeisen banke u Ulici SR Njemačke nisu uspjela ni dvojica mlađahnih razbojnika potkraj ožujka ove godine. Edin F. (26) i četiri godine stariji Denis M. u metropolu na “posao” potegli su iz Pule u volkswagenu golfu s lažnim registracijskim oznakama, a uhićeni su samo petnaest minuta poslije pljačke!

Jurnjava gradom

Od početka je krenulo loše. Kad su u 18.50 sati upali su banku s pištoljima, prvo ih je zbunio raspored prostorija pa su se nervozno osvrtali kao da se pitaju “kamo sada?”. Ipak, na kraju su uspjeli pobjeći s više od dvadeset tisuća kuna. Na njihovu nesreću, jedna ih je građanka uočila i javila policiji kojim su smjerom bježali. Nakon jurnjave, odnosno kad su ih novozagrebački policajci sustigli u ulici Trnsko, Edin F. se predao. Za razliku od njega, “iskusniji” Denis M., koji je prije toga evidentiran za više od 70 razbojstava i krađa, nastavio je bježati. Kad su ga sustigli, uperio je pištolj u policajca, koji je u znak upozorenja ispalio tri hica u travu, što je razbojnika slomilo pa se predao.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije