Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova istraga

Pintarić dao dva milijuna kuna za savjetnike

Dinko Pintarić
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
11.09.2015.
u 23:45

Sedam članova kabineta iz tadašnje vladajuće koalicije dobivalo je po 8000 kuna mjesečno

Policija temeljem naloga tužiteljstva u Sisku provodi istraživanja vezana uz primanja naknada za članstvo kabineta bivšeg gradonačelnika Siska Dinka Pintarića, što jako podsjeća na slučaj savjetnika bivše županice Marine Lovrić Merzel. Županijsko odvjetništvo izvide je naložilo zbog sumnje da su naknade isplaćivane bez zakonske osnove od lipnja 2009. do travnja 2011. godine.

Naime, prije lokalnih izbora u lipnju 2009. zakonom je ukinuto Gradsko poglavarstvo kao izvršno tijelo, a ovlast je dana gradonačelnicima kao neposredno izabranim čelnicima. No Dinko Pintarić nakon pobjede na izborima osniva tzv. kabinet gradonačelnika u koji ulazi sedam političkih predstavnika: Veljko Novak iz tadašnjeg HSP-a, Željko Jajčinović (HDZ), Ilija Conjar (HSU), HSLS-ovci Miljenko Žamarija i Krešo Bočina, Šaban Kadrić (SDA) i Vlado Trdenić (HSS) – redom iz stranaka članica tadašnje vladajuće koalicije. Primali su mjesečno po 8000 kuna neto.

Izmjenama Statuta propisano je da članovi kabineta gradonačelnika "daju pisana ili usmena očitovanja, mišljenja, stavove ili preporuke te obavljaju i druge poslove temeljem ovlaštenja gradonačelnika".

No Državna revizija u ožujku 2011. pročešljala je gradsku upravu te izrijekom utvrdila da "tijekom 2010. članovi kabineta gradonačelnika nisu davali pismena očitovanja, mišljenja, stavove ili preporuke..."

Odmah zatim, u travnju 2011., Dinko Pintarić ukinuo je kabinet gradonačelnika. Do tada je iz gradskog proračuna isplaćeno gotovo dva milijuna kuna.

>>Što je sve otkrila istraga protiv bivšeg HDZ-ovog gradonačelnika Siska

>>Pokrenuta istraga protiv bivšeg HDZ-ova gradonačelnika Siska Dinka Pintarića

Komentara 23

Avatar Oluja 2015
Oluja 2015
00:46 12.09.2015.

Sigurno uskoro podižu optužnicu protiv sdpejcov i njihove prištave ševice jer su prodali šine i mostove na pruzi od Siska do Karlovca ! Da se nisu posvađale dvije sdpejke Marina i Kristina , mi nikada ne bi ni znali za taj sdp kriminal sa željezom , hvala ti Marina što si ukazala na kriminalne radnje sdpija u gradu Sisku .

MX
Mister X
19:44 12.09.2015.

Pintarić dao samo dva milijuna kuna za savjetnike , bjeda kako su kod nas savjetnici jeftini a trebali bi morali da čuda stvore i odrade u ovoj balkaniji !

MX
Mister X
19:50 12.09.2015.

Sedam članova kabineta iz tadašnje vladajuće koalicije dobivalo je po 8000 kuna mjesečno; super bjeda toliko čistačica, WC-a zaradi u Njemačkoj a ovdje u balkaniji je to zločin kad visoko obrazovani hrvat zaradi .. Mislim da je ovo vic ac a u EU smo i za tu siću rade još ovdje obrazovana stoka krupnijeg zuba ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije