Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN

Pilot zbog osiguranja lažirao podatke o letovima

avion
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
05.02.2016.
u 11:17

Od 19. do 22. prosinca 2013. godine pilotirao je na relacijama Njemačka – Graz – Varaždin zrakoplovom Piper u vlasništvu tvrtke u kojoj je direktor.

Policijska uprava varaždinska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim  poduzetnikom i pilotom osumnjičenom da je počinio kaznena djela  prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorio službene ili poslovne  isprave.  

Od 19. do 22.  prosinca 2013. godine pilotirao je na relacijama Njemačka – Graz – Varaždin zrakoplovom Piper u vlasništvu tvrtke u kojoj je direktor. 

Tijekom leta uočio je da su se savinuli krakovi desne elise,  pa je sletio na aerodrom u Varaždinu. Kako bi ispunio uvjete za naknadu štete od osiguravajuće tvrtke, lažirao je podatke o letovima jer mu je  potvrda o plovidbenosti zrakoplova istekla 20. prosinca.

Prikrio je podatke o letovima 20., 21. i 22.  prosinca  2013. godine u pilotskoj knjižici i knjižici zrakoplova, a nakon što je ishodovao produžetak potvrde o plovidbenosti zrakoplova, 9. siječnja 2014. godine osiguravajućem društvu lažno prijavio da je šteta na zrakoplovu nastupila 6. siječnja te godine, a ne dva tjedna prije. Osiguravajuće društvo potom mu je isplatilo 192.000 kuna.

>> Potukle se dvije stjuardese, pokušao ih smiriti treći pa dobio udarac u lice

Ključne riječi

Komentara 1

BL
Blomberg
14:26 05.02.2016.

Opet nije vecernji u stanju dati sliku tipa aviona o kojem pisu, a tog vlasnika kompanije koji mulja zatvoriti , sa takovim prijevozom se ne mulja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije