Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prošlo devet godina

Pilot Robert Garić optužen zbog pada helikoptera

pad vojnog helikoptera
Foto: Krunoslav Petrić/Pixsell
1/18
02.05.2016.
u 17:30

Garićev odvjetnik Mate Kustura ranije je izjavio koji sumnja da se u tom slučaju želi zaštititi "krupnije ribe" čija bi odgovornost mogla pasti u zastaru.

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv Roberta Garića (45), optuženog da je 9. srpnja 2007. skrivio pad helikoptera HV-a u Vukovaru pri čemu su tri osobe poginule, a dvije su bile teško ozlijeđene.

Prema optužnici, Garića se tereti da je kao pilot Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane na helidromu vojarne 204. vukovarske brigade u Vukovaru vertikalno polijetao i lebdio protivno uputama za upravljanje helikopterom, zbog čega je izgubio kontrolu nad letjelicom koja je udarila u konstrukciju hangara i pala na tlo.

Za pad helikoptera bila su osumnjičena četvorica djelatnika ZTZ-a, no istraga je protiv njih obustavljena 2015.

>> 8 godina nakon pada vojnog helikoptera pilot pod istragom DORH-a

>> Istraga: Helikopteru stala zadnja elisa

Komentara 2

DU
Deleted user
16:39 02.05.2016.

Auhh, kakva poslastica za pilota...imat ce novca do kraja zivota, kad ih dobije na sudu. Za sve ove radove koji su navedeni, potrebna je robusna procedura, za koju se zna tko je i kako treba provoditi. A to sigurno nije pilot.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije