Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkriveni na Bajakovu

Pokušali ući u Hrvatsku među biskvitima!

imigranti
Foto: Carina.hr screenshot
1/2
28.11.2014.
u 22:33

Protiv vozača turskog teretnjaka je podnesen optužni prijedlog, proglašen je krivim i kažnjen s 1200 kuna.

U teretnjaku turskih oznaka koji je iz Turske u Belgiju prevozio razne vrste biskvita, petorica državljana je pokušalo ilegalno ući u Hrvatsku i na područje Europske unije.

Otkriveni su na graničnom prijelazu Bajakovo kada su carinici vizualnim pregledom sklopa teretnog vozila uočili presječeno carinsko uže koje je naknadno spojeno metalnom iglom pa su vozilo izdvojili za detaljan pregled. Uz pomoć specijalizirane opreme policijski službenici su u tovarnom prostoru detektirali nazočnost osoba, nakon čega su ovlašteni carinski službenici pristupili detaljnom pregledu sadržaja tovarnog prostora gdje su, među prijavljenom robom, pronašli pet osoba. Protiv vozača turskog teretnjaka je podnesen optužni prijedlog, proglašen je krivim i kažnjen s 1200 kuna. Odmah je platio dvije trećine kazne, 800 kuna i 200 kuna troškova postupka.

U grčkom teretnjaku tri Afganistanca

Na cestovnom graničnom prijelazu Tovarnik, u teretnjaku grčkih oznaka kojim je upravljao grčki državljanin, otkrivena su trojica Afganistanaca koji su pokušali ilegalno ući u Hrvatsku i Europsku uniju. Pregledom sklopa teretnog vozila utvrđeno presječeno carinsko uže koje je naknadno bilo spojeno zalijepljenom metalnom iglom pa je vozilo izdvojeno za detaljni pregled. U tovarnom prostoru među prijavljenom robom, hladnjacima, materijalom za pakiranje, sistemima za ventilaciju, dijelovima lifta, koju je vozač prevozio iz Grčke u Belgiju, pronađena su trojica državljana Afganistana. Vozač je kažnjen s 1 200 kuna i nakon što je platio dvije trećine kazne, nastavio je put.

U teretnjaku bugarskih oznaka koji je iz Turske u Portugal prevozio razne osvježivače zraka, na graničnom prijelazu Bajakovu je otkriveno šest državljana Afganistana koji su namjeravali ući u Hrvatsku i EU na ilegalan način. I u ovom slučaju su carinici zamijetili presječeno carinsko uže koje je naknadno spojeno metalnom žicom pa je vozilo izdvojeno za detaljan pregled. Ilegalci su pronađeni među robom koja je bila prijavljena u deklaraciji. U drugom slučaju se također radilo o bugarskom teretnjaku kojim je upravljao bugarski vozač, a koji je iz Turske za Englesku i Republiku Irsku prevozio majice i čarape. Carinsko uže je bilo ispravno, ali pregledom podvozja teretnjaka otkrivena je jedna muška osoba koja je zakačena za podvozje kamiona pokušala ilegalno prijeći državnu granicu i ući u prostor Europske unije. Naknadno je utvrđeno da se radi o državljaninu Pakistana.

>> Sedmero Afganistanaca i dva Pakistanca pokušali ilegalno prijeći granicu

Komentara 2

Avatar tajar
tajar
22:53 28.11.2014.

Ovako smiješnu kaznu za krijumčarenje ljudi, sudac je izrekao jer krijumčareni Turci nisu bili navedeni u deklaraciji.

CE
centirion
07:44 29.11.2014.

Invazija mudjahedina !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije