Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbjegnuta tragedija na Cresu

Petogodišnja djevojčica skoro se utopila brčkajući se s maskom i dihalicom u plićaku u uvali

Hitna pomoć
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/3
23.07.2016.
u 09:45

Gliserom pomorske policije djevojčica je prebačena iz uvale pa vojnim helikopterom u riječku bolnicu Kantrida

Zahvaljujući naporima liječnika i vojne helikopterske službe, u četvrtak je spašena petogodišnjakinja koja se skoro utopila u uvali Martinšćica na Cresu.

Do nesreće je došlo kada se djevojčica s bakom i djedom brčkala u moru te ‘ronila’ s maskom i dihalicom.

– Nakon što je Hitna dobila poziv u pomoć, odmah smo krenuli na teren, no kako se radilo o uvali, alarmirali smo pomorsku policiju, koja nas je gliserom prebacila do uvale.

Ugledavši djevojčicu bez svijesti skočio sam u more, doplivao do obale te je prebacio u gliser u kojem je bila medicinska oprema. Curici smo u gliseru dali kisik, no stanje je bilo alarmantno pa smo na putu prema obali nazvali vojni helikopter. On nas je dočekao na kopnu i djevojčica je prebačena u Rijeku – opisao je nesreću vozač creske Hitne pomoći Kristijan Vlatelica.

Od liječnika u dječjoj bolnici Kantrida doznajemo da se djevojčica uspješno oporavlja. Baka, djed i roditelji, koji su hitno doputovali iz Beograda, nadaju se da će tijekom dana biti puštena na kućnu njegu.

– Hvala liječnicima i osoblju bolnice te svima koji su sudjelovali u spašavanju. Unuka je srećom dobro i to je najbitnije – rekao je potreseni djed. Jučer još nije bilo poznato je li se djevojčica poskliznula i potonula u vodu ili se nagutala vode iz dihalice od maske.    

>>  U Hrvatskoj se na godinu utopi sto ljudi

Komentara 3

GM
Gusta magla
10:16 23.07.2016.

Sigurno se jadno djete nagutalo vode preko disalice..Nerazumijem gdje su nestale disalice sa kuglicom na vrhu. Pa kad zaronis preduboko ili te poklopi val kuglica sprijeci prodor vode u disalicu.To podhitno vratiti zakonskim odredbama....nemoze se prodavat u RH ako nema zastitu...i gotovo.

Avatar djerkov
djerkov
14:00 26.07.2016.

Dijete se nagutalo vode u moru? Zanimljivo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije