Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nanjušio u autobusima

Pas Raska spriječio krijumčarenje 45 kilograma duhana

Raska,policijski pas,krijumčarenje,duhan
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/5
23.07.2014.
u 16:43

Pas je u dva navrata naljušio duhan u dva autobusa

Carinici Odjela za mobilne jedinice Rijeka i njihov pas Raska, dva su dana zaredom u dvije kontrole na riječkom području spriječili pokušaj krijumčarenja ukupno 45 kilograma sitno rezanog duhana.

U utorak u autobusu hrvatskog prijevoznika koji su zaustavili pored naplatnih kućica na Grobniku u smjeru Rijeke Raska je u dvije putne torbe u prtljažniku nanjušila duhan. Roba namijenjena prodaji "na crno" bila je spakirana u 13  vreća s ukupno 25 kilograma sitno rezanog duhana bez propisanih nadzornih markica. Šverceru je roba oduzeta, izrečena mu je novčana kazna od 7 i pol tisuća kuna,  a morat će platiti i 13 tisuća kuna trošarina.

Dan ranije Raska je s carinicima , također u autobusu, u putnim torbama u prtljažniku pronašla 20 kilograma sitno rezanog duhana spakiranog u 30 vreća. I ovom je krijumčaru roba oduzeta, izrečena mu je novčana kazna od 7 i pol tisuća kuna , a za trošarine će morati platiti oko 10 tisuća kuna.

>>Policijski pas Pik nanjušio 10 kilograma trave

Komentara 3

BE
belimo
20:48 23.07.2014.

Pa na ove švercere duhana je veča racija nego na maricu...

LA
larala
22:23 23.07.2014.

20,5 tisuca kuna za kaznu i trošarine za 25 kg duhana....lijepa cifra koja jasno odaje kako pušace država pljacka dok s druge strane prica o nekoj štetnosti duhana... btw....ak, su oduzeli duhan kak mogu naplatiti trošarinu?

Avatar angelkovich
angelkovich
18:03 23.07.2014.

ma sve 5...al zašto se ti psi drogiraju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije