Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamion podletio pod vlak

Ozlijeđenih nema, ali zbog curenja kiseline evakuirani svi u krugu 60-ak metara

kamion podletio pod vlak
Foto: Alen Brodar
1/8
18.09.2014.
u 15:18

U Krapini je oko 13.20 sati na željezničko - cestovnom prijelazu u samom centru grada kamion osječke Saponije podletio pod vlak koji je prometovao iz smjera Đurmanca prema Krapini

U Krapini je oko 13.20 sati na željezničko - cestovnom prijelazu u samom  centru grada kamion osječke Saponije podletio pod vlak koji je prometovao iz smjera Đurmanca prema Krapini.

Iako nije bilo ozlijeđenih, promet je zaustavljen, a kako su iz kamiona počele istjecati dušična kiselina i lužina koje je prevozio, zbog otrovnog spoja koji je nastajao, evakuirani su svi u krugu 60-ak metara, pa su tako ranije s posla išli i djelatnici krapinske Porezne uprave, HZZO-a i Veterinarske stanice. 

Vozač kamiona je neposredno nakon nesreće bio vidno dezorijentiran i nije znao kako je došlo do sudara, a očevici su nam rekli da je dolazio po Bregovitoj ulici i skretao u Ulicu Ivana Rendića te nije primijetio svjetlosnu i zvučnu signalizaciju koja je upozoravala na dolazak vlaka.

O nesreći su se oglasili i iz HŽ Infrastrukture.

"Danas u 13.16 sati na željezničko-cestovnom prijelazu u Krapini kamion koji prevozi opasnu tvar (dušičnu kiselinu) podletio je pod vlak broj 3123 koji vozi na relaciji Đurmanec-Krapina.  
Prijelaz je označen svjetlosnom i zvučnom signalizacijom koja je u trenutku nesreće bila u funkciji. Očevid su obavili službenici PU krapinsko-zagorske, PP Krapina. Zbog istjecanja spomenute tvari pruga je po nalogu inspektora zaštite okoliša do daljnjega zatvorena za promet", priopćili su iz HŽ-a.

Pruga je otvorena za promet u 18.45 sati.

>> Kamion podletio pod vlak, poginula jedna osoba

Komentara 3

DU
Deleted user
22:33 22.09.2014.

Evakuirani svi u krugu 60 m, stvarno evakuacija širih razmjera. Djelatnici porezne uprave otišli ranije s posla, a slučajni prolaznici nesmetano šeću uz razlivenu kiselinu, bravo.

TR
trololol
17:34 18.09.2014.

Vlak je uvijek brži. Istina, naš dobri, stari zagorski cug je na toj relaciji dvostruko sporiji od reforma koje provodi Vlada RH, ali takva indolentnost kod nekih vozača je zaista premašila svaku mjeru.

TO
tominator34
22:07 19.09.2014.

nije isitna da se kretao od Bregovite ulice prema Ivana Rendića nego suprotno, skretao je lijevo preko pruge iz Ivana Rendića u Bregovitu još uvijek meni nejasno kako preko signala i kolone vozila koja je bila prije njega

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije