Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokrenuta istraga

Nevenku Bečić sumnjiče za utaju 2,9 milijuna kuna poreza!

Nevenka Bečić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.03.2014.
u 19:21

Brat Željko vozio je jahtu tvrtke Kerum, direktorica pod sumnjom za zlouporabu

Protiv Nevenke Bečić, saborske zastupnice HGS-a i sestre bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma, pokrenuta je istraga zbog sumnje za utaju 2,9 milijuna kuna poreza. Porezna uprava prijavila ju je još prije četiri godine, kada je bila direktorica tvrtke Kerum. Tada se Županijski sud u Splitu nije složio s istražnim zahtjevom, a nakon što je Vrhovni sud tu odluku vratio na ponovno odlučivanje, izvanraspravno vijeće pod predsjedanjem suca Slavka Lozine zaključilo je kako istragu treba otvoriti i provesti financijsko-knjigovodstveno vještačenje da bi se utvrdilo je li Bečić počinila kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Ministarstvo financija prijavilo je direktoricu Keruma jer su posumnjali kako njezin brat Željko koristi jahtu Joke, koja je u vlasništvu tvrtke, u svoje privatne svrhe i ne plaća najam. Nevenka Bečić osumnjičena je da je od 1. travnja 2004. do kraja 2006. "u nakani da društvu pribavi nepripadnu dobit, manje obračunala i platila poreza na dodanu vrijednost u iznosu od oko 1,942.600 kuna te poreza na dobit u iznosu od oko 1,010.200 kuna".

Nevenka Bečić od početka tvrdi da je Željko uredno plaćao najam, a ona poreze i kako je riječ o političkom progonu. Vjerojatno će se na odluku o pokretanju istrage žaliti, a o tome će odlučiti Vrhovni sud.

>> Kerumova sestra utajila gotovo tri milijuna kuna poreza

>> Kerum Kerumu plaćao za najam vlastite jahte

Komentara 3

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
22:11 14.03.2014.

Hajde pustite ženu na miru ..malo je zamračila pa u Parizu pustošila dućane!Zar se ne vidi kakve dobre stvari nosi!

GU
gustirna
17:45 15.03.2014.

da je pokrala zg holding kao crvena mafija nebi je partijski dorh ni dotaknuo.

DU
Deleted user
09:27 16.03.2014.

U Hrvatskoj ovo nije nikakva vijest, jer krade, pronevjerava i utajuje svatko tko stigne. To je u nas prirodno stanje stvari. Vijest bi bila, i to jedva jedvice s obzirom na to kakvi su hrvatski mediji, da je ta Bečićka taj novac npr. donirala nekoj bolnici ili kojoj dobrotvornoj ustanovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije