Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najveća jamčevina

Otac i sin platili više od 20 milijuna kuna jamčevine!

brumen (1)
Marko Jurinec/Pixsell
15.06.2012.
u 16:24

Nakon Hrvoja Brumena, iz istražnog je zatvora, u kojem je proveo gotovo četiri mjeseca, izašao i njegov otac Eduard Brumen

Eduard Brumen, vlasnik varaždinskog Stanoinga, izašao je iz istražnog zatvora, u kojem je boravio oko četiri mjeseca. Za izlazak iz istražnog zatvora Brumen je položio hipoteku na nekretninu u vrijednosti 10 milijuna kuna.

Najveća jamčevina

Njegov je sin, protiv kojeg se također vodi istraga, na slobodu izašao u ožujku, položivši jamčevinu od 11,3 milijuna kuna. Otac i sin tako su za slobodu zajedno platili više od 20 milijuna kuna! Riječ je o najvećoj jamčevini u Hrvatskoj dosad, koju je jedna obitelj platila da bi se branila sa slobode. Eduard Brumen i još pet osoba, među kojima i njegov sin Hrvoje te bivša direktorica Stanoinga Ivanka Strmečki, uhićeni su sredinom veljače nakon višemjesečne istrage.

Brumen je, kako je izvijestilo državno odvjetništvo prilikom otvaranja istrage, od 2002. do kraja 2011. godine neovlašteno na račun Stanoinga prebacivao novac pričuve te ga trošio za podmirivanje troškova poslovanja poduzeća. Tako je poduzeću pribavio znatnu nepripadnu materijalnu dobit od 12, 2 milijuna kuna kuna, istodobno ispostavljajući suvlasnicima zgrada neistinite godišnje izvještaje.

Usto, sumnjiči ga se da je na nagovor I. Strmečki prodao dva stana po cijeni nižoj od tržišne te joj na taj način pomogao da ostvari nepripadnu dobit od najmanje 516 tisuća kuna. Strmečki mu je uzvratila uslugu prodavši mu tri stana u Varaždinu po cijeni nižoj od tržišne te mu na taj način pomogla da ostvari nepripadnu korist od najmanje 91.000 kuna. kao i poslovne prostore. U svibnju ove godine Brumena je policija prijavila za nova kaznena djela.

Prilikom prodaje stanova, kako se sumnja, kupcima nije predočavao da je nad njima banka uknjižila hipoteku, odnosno banci je davao pravo zaloga na nekretninama koje u tom trenutku više nisu bile u vlasništvu Stanoinga jer su ih 2010. i 2011. godine otkupili i u cijelosti isplatili kupci.

Investitor u gradnju stanova

Stanoing je, inače, jedan od najvećih investitora u gradnju stanova na području Varaždinske županije te najveći upravitelj i održavatelj stambenih zgrada u Varaždinu, Novom Marofu, Ivancu i Ludbregu.

Komentara 11

TO
Toni50
16:54 15.06.2012.

Strmečki prodao dva stana po cijeni nižoj od tržišne te joj na taj način pomogao da ostvari nepripadnu dobit od najmanje 516 tisuća kuna Kome da se ja žalim dali zna netko ja sam kupac stanova po previsokoj tržišnoj cijeni dali bi tu USKOK pomogao ili se smije i drži za pupu ? Naima ekada sm ja kupio taj stan ond je cijena bila antitržišna danas su cijene tržišne manje od koga da ja tražim zakonsko pravo i dali prodavatelj ide u zatvor taj zlotvor ???

JO
johndoe2
16:54 15.06.2012.

Divna obitelj....bogati i slavni....Tko kaže da se u Hrvatskoj ne može uspjeti? :)

LI
LILLIT
16:46 15.06.2012.

Odakle ljudima tolika lova?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije