Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudar s kamionom

U nesreći kod Dubrovnika poginuli otac i dvoje djece

nesreća,sudar,Slano
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/14
31.07.2014.
u 16:56

U automobilu su se osim njih nalazili i majka (37) i treće dijete, mali dječačić, a oboje su nakon nesreće prebačeni u Opću bolnicu Dubrovnika

Maloljetni dječak i curica iz Velike Britanije te njihov 37-godišnji otac poginuli su u prometnoj nesreći na Jadranskoj magistrali na ulazu u mjesto Slano kod Dubrovnika i to nakon što je njihov automobil u četvrtak oko 7.50 sati podletio pod kotače kamiona u vlasništvu tvrtke Dubrovnik ceste.

Helikopterom u Split

U automobilu su se osim njih nalazili i majka (37) i treće dijete, mali dječačić, a oboje su nakon nesreće prebačeni u Opću bolnicu Dubrovnik.

- Majka je u nesreći zadobila kontuziju jetre, te smo ju hitno operirali kako bismo spriječili daljnje krvarenje. Dječačić je u nesreći zadobio ozljede abdomena, stradala su mu pluća te mu je slomljeno nekoliko rebara - potvrdio je prof. dr. Velimir Lupret. Dodao je kako je njihovo stanje stabilno ali da bi ipak još uvijek bilo preuranjeno tvrditi da su van životne opasnosti. Zbog težine ozljeda dječak će biti operiran u bolnici u Splitu, gdje bi trebao biti prebačen helikopterom.

Do nesreće je došlo nakon što je 37-godišnji Britanac desnim kotačem BMW-a u kojemu su bili njegova supruga i troje djece udario u rubnik ceste, nakon čega se automobil zarotirao i prešao u suprotnu traku. Točno u tom trenutku naišao je kamion koji je prednjim djelom udario u desni bočni dio automobila. Kamionom je upravljao L. P. (46), inače dugogodišnji zaposlenik Dubrovnik cesta koji je tog dana trebao prevesti kamionsku prikolicu iz Dubrovnika do Stona, a u kamionu se sa njim nalazio i njegov mlađi kolega.

Prijatelji gledali nesreću

Odmah su zaustavili kamion, nazvali 112 te pokušali pomoći unesrećenima. Kako se sudar dogodio svega petstotinjak metara od vatrogasne postaje, dežurna vatrogasna ekipa je već nakon nekoliko minuta rezala lim na automobilu kako bi izvukli majku i dijete. Prema neslužbenim informacijama krajnje odredište Britanaca bila je Albanija, kamo se se zaputili sa prijateljima koji su vozili iza njih i svjedočili stravičnoj nesreći.

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

>>Stariji muškarac nastradao na pješačkom prijelazu

Komentara 10

Avatar butcher
butcher
11:04 31.07.2014.

Dao im Bog pokoj dusi.

DU
Deleted user
10:58 31.07.2014.

Jeza

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
10:51 31.07.2014.

Bože sačuvaj,sućut onima koji suosjećaju,poginulimavječni mir i spokoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije