Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
narkohobotnica

Otac dilera: Ostavite mi kuću. Za nju sam radio cijeli život

stifanic
Goran Kovačić/PIXSELL
13.02.2012.
u 18:08

Otac Milana Štifanića nije htio svjedočiti o onom za što mu terete sina, ali je kazao da je svu svoju imovinu sam zaradio

– O onome za što je optužen moj sin neću svjedočiti, ali mogu reći da se protivim tomu da mi se oduzme kuća i zemlja u Ližnjanu jer je to moje i kupljeno novcem koji smo žena i ja zaradili radeći čitav radni vijek od jutra do sutra – kazao je u ponedjeljak u sudnici Županijskog suda u Rijeci Milan Štifanić, otac Milana Štifanića optuženog da je od 2001. do 2007., kao kompanjon narkobossa Stjepana Prnjata, prokrijumčario i prodao 144 kilograma heroina i kokaina, a zarađeni novac oprao kupnjom nekretnina, među kojima je i očeva kuća u Ližnjanu.

Uz Štifanića, na optuženičkoj je klupi i njegov prvi suradnik D.Š., dok se Prnjatu, zbog iste droge već osuđenom u Italiji, sudi u odsutnosti, ali samo za pranje novca stečenog u poslu s drogom. Za isto su optuženi i članovi njegove obitelji, nedostupni hrvatskom pravosuđu, pa se i njima sudi u odsutnosti. Prema optužnici, na drogi su zarađena 14,2 milijuna eura, a i Štifaniću i Prnjatu dio je imovine blokiran.

Štifanića i D. Š. pak najviše terete iskazi dvojice ugroženih svjedoka A1 i A2 koji su u dva navrata govorili o okolnostima prodaje golemih količina droge, o čemu jedan od njih, A1, zna jer je zbog duga Štifaniću, koji se neprestano povećavao, morao raditi za njega. Postupak protiv Prnjata, Štifanića, D. Š. i suoptuženih traje još od listopada 2010. godine i napokon se primaknuo kraju.

Preostaje još, kazala je sutkinja Ika Šarić, preslušavanje tajno snimljenih telefonskih razgovora optuženika, a kako nijedna ni druga strana nemaju dugih novih dokaznih prijedloga, nakon što se odslušaju snimke, trebala bi uslijediti završnica suđenja.

Komentara 28

PR
pravikomunista
18:31 13.02.2012.

Možda neće svjedočiti jer bi optužio wsamoga sebe.

DU
Deleted user
19:10 13.02.2012.

da li je nekome poznato koliko je djece sa tom drogom upropasteno?

PR
pravikomunista
18:30 13.02.2012.

Zanimljivo je saznati kad je kuća kupljena. Radi dilera bi trebalo vratiti smrtnu kaznu jer upropaštavaju toliko mladih ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije