Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno

Osuđena skupina krijumčara drogom: Marihuanu skladištili u Domu za starije i nemoćne

marihuana
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
23.11.2014.
u 17:35

Dovezli 40 kg marihuane pa je skladištili u Domu za starije i nemoćne oosobe u Brezovici

Zoran Gavrilović,  koji  se  teretio  da  je  bio  na čelu skupine koja je krijumčarila  marihuanu iz  Crne Gore preko BiH u Hrvatsku, na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora. Istom  presudom sudskog vijeća kojim je presjedala sutkinja Koraljka Bumči, Ante Livajić, koji se teretio da je bio jedan od koordinatora krijumčarenja marihuane,  osuđen  je na tri godine i dva mjeseca zatvora,  dok je Stijepo Jeljenić  osuđen  na  godinu  i 10 mjeseci zatvora, s tim da od te kazne 10 mjeseci  mora  provesti u zatvoru, a ostatak će mu biti zamijenjen uvjetnom kaznom.  Na  10  mjeseci zatvora osuđen je Tomislav Livajić, kojem je droga slana u Njemačku, kako bi je preprodavao na tamošnjem narko tržištu.

Prema optužnici ova se skupina teretila za krijumčarenje marihuane od rujna 2012.  do  sredine  travnja  2013.  Osim  Gavrilovića  i  trojice  koji  su nepravomoćno  osuđeni,  bilo  je  optuženo  još  10-ak  osoba,  no one su u međuvremenu  priznale  krivnju  te  su se nagodile s USKOK-om. Gavrilović i ostali  na optuženičku klupu su sjeli zbog najmanje 40 kilograma marihuane, koji  su  u rujnu 2012. prokrijumčareni iz Crne Gore do Međugorja. Droga je sljedeći dan prevezena u Zagreb da bi potom bila skrivena u Domu za starije i  nemoćne  osobe  u  Brezovici.  Na  istom mjestu u prosincu 2012. bilo je uskladišteno  još  13  kilograma marihuane, a taj je put droga krijumčarena preko Dubrovnika. Skupina  je  razotkrivena  početkom  2013. i to nakon što su dvojica kurira uspjela  brdskom  cestom  preko  prijelaza  Karasovići prokrijumčariti 15,6 kilograma,  no  malo  zatim  s  tom  drogom  su  uhićeni nakon što su se na Pelješcu  ukrcali na trajekt za Ploče. Dva mjeseca kasnije pakiranje  sa 10 kilograma  marihuane što ju je u Njemačkoj trebao dočekati Tomislav Livajić dvojica dilera bacila su bježeći od policije.

>> Domagoj se oženio u Paragvaju i dobio dijete, a Mirko želi što prije doći doma

Komentara 2

RM
rmd3
20:12 23.11.2014.

zalost nase drzave

NU
nunek1
15:10 24.11.2014.

Najlakše je ništa znati.Ja ovo vidim kao generalnu averziju na sva ljudska bića i povredu svih aspekata koherentne i racionalne egzistancije!Kanabinoida ima i u bananama.,u kori još jednog voća..Nebitno. Kanabinoida ima i u mlijeku dojilja.,Šta je sljedeće,zatvorska kazna za dojenje?kriminalizacija proteina?Urođeni kanabinoidi=Endogeni kanabin. ( eicosanoidi- signalizacijske molekule ili neurotransmiteri)poput dopamina,serotonina...Ne postoji ništa u biljci što već nije prisutno u tijelu.,Endokanabinoidi se po nićem molekularno ne razlikuju od fitokanabinoida(fito=biljni).Kanabinoidi su ELEMENTARNE komponente ljudskog bića.. Mislite da sa tim radite neko dobro ljudima??Total inkompetencije.Sve nas jednog dana ćeka smrtna postelja,tad ćete pogledat u realnost.,valjda će vam tada biti jasno.,tih zadnjih 10 minuta nećete ni vi biti presumptivne kukavice.Stoga o benevolenciji sa vama neću.Samo ću još reći da ja nebih sudio nikom,o nećem što nemam nikakvog pojma..kamoli.U KRIVU STE,pred bogom na kojeg se prozivate,ste VI krivi. Ili ste VI i od njega veći??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije