Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jamčili za prijatelja

Ostali su bez kuće jer je opet počeo prodavati djevojke

Prostitute in the sauna club
Foto: Boris Roessler/DPA/Pixsell
02.04.2015.
u 08:45

Ponovio djelo: 
Uhićen je zbog podvođenja 2014. Ove godine opet je pao u ruke policiji. Tužiteljstvo Darka Zuneca tereti da je angažirao Hrvatice da se prostituiraju u Njemačkoj

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda donijelo je odluku da se Darku Zunecu (50), Hrvatu s njemačkim državljanstvom uhićenom u USKOK-ovoj akciji krajem siječnja zbog organiziranja prostitucije, oduzmu jamstva koja je položio kada je točno godinu dana prije uhićen pod istom optužbom. Tada mu je istražni zatvor zamijenjen jamčevinom od četiri milijuna kuna, a jamčevina je zapravo bila hipoteka na dvije nekretnine.

Jamčio dvjema kućama

Jedna je kuća s lokalom u vlasništvu njegova punca u Mariji Gorici vrijedna 1,4 milijuna kuna, dok je druga u vlasništvu obiteljske prijateljice i procijenjena je na 2,6 milijuna kuna. Prema tom nepravomoćnom rješenju, dakle, bez kuće je ostao ne samo Zunecov punac nego i obiteljska prijateljica.

– Ja iz svoje kuće sigurno neću izaći, nisam ni kriva ni dužna, mene nitko iz policije nije obavijestio da se on toga nije držao – govori nam J. Ž. Kaže da drugu nekretninu nema te da bi u tom slučaju sa suprugom i troje djece ostala na ulici.

– Da je on pobjegao iz države, rekla bih sama sebi 'pogriješila sam što sam mu vjerovala' i onda mi tako i treba, ali išla sam s tom odlukom kod još nekoliko odvjetnika i svi su mi rekli da bi oduzimanje kuće bilo pljačka. Zar doista mislite da bi on namjerno išao riskirati da njegova supruga i mala djeca ostanu bez krova nad glavom, meni je to sve skupa nevjerojatno – govori Žalac.

Obrana će se žaliti

Zunecov odvjetnik Mario Medak na ovu će odluku podnijeti žalbu i uvjeren je da njegovu branjeniku imovina neće biti oduzeta.

– On je poštovao sve uvjete jamstva. U rješenju o određivanju uvjeta jamstva pisalo je kako ne smije utjecati na svjedoke i napuštati boravište, čega se on i držao, a na to se rješenje tužiteljstvo nije ni žalilo. Osim toga, nisu zadovoljene ni procesne pretpostavke za naplatu iznosa jamčevine. U ovom bi slučaju oduzimanje jamčevine bilo otimačina, a ne poštovanje zakona – smatra odvjetnik Medak.

Tužiteljstvo, koje je nakon Zunecova drugog uhićenja i pokrenulo postupak oduzimanja jamčevine, nije takvog stajališta. Naime, kada je prvi put uhićen zbog optužbe da je angažirao Hrvatice da se prostituiraju po Njemačkoj, Zunecu je određen istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, a budući da je, prema tvrdnjama tužiteljstva, djelo ponovio, jamčevina mu je trebala biti oduzeta.

>>Hrvat u Sloveniju 'švercao' Mađarice koje su prisiljavali na prostituciju

>>Uhićeno 11 prostitutki: Preko oglasnika usluge nudile za 300 kn

Komentara 16

MA
medjimurec_at
12:56 02.04.2015.

A pozovite zivi zid da vam pomogne . Dati svodniku kucu kao garanciju za jamcevinu?Bas ono svasta ....

IB
ivan.biljan68
09:27 02.04.2015.

Tako mu i treba,što se nije zaposlio,nego se bavi kriminalnim radnjama,a kasnije,da bude još gorje,tamo mu neka(sumnjiva)prijateljica zalaže kuću,kao garanciju.To se izjednačana kao,da gladnom vuku daš,da čuva ovce.Za ovakve mi nije krivo,nek spava u parku,i tako sad dolazi ljeto. Emeritus.

LA
LaurenceofArabia
13:16 02.04.2015.

Bizarno, ali ja eto ne poznam nikoga tko bi bilo cime ( a kamoli kucom) jamcio za prijatelja svodnika. Ocito se ne krecem u pravim krugovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije