Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićenja u Ogulinu

Osmerac se udružio za šverc eksploziva, ručnih bombi, pištolja, streljiva za EU tržište

preprodaja oružje EU
Foto: PUZ
1/4
31.03.2015.
u 10:59

Policija je pronašla 10 kilograma eksploziva, 50 detonatora, 12 ručnih bombi, ručni raketni bacač, osam pušaka, tri pištolja, dva prigušivača...

Policija je uhitila osam osoba s područja Ogulina zbog sumnje da su nabavili veću količinu oružja i eksploziva koje su željeli preprodavati na području Europske unije. U pretrazi prostora koje su koristili osumnjičenici policija je pronašla 10 kilograma eksploziva, 70 metara sporo gorećeg štapina, 50 detonatora, 12 ručnih bombi, ručni raketni bacač, osam pušaka, tri pištolja, dva prigušivača, oko 400 komada različitog streljiva te razne dijelove oružja.

Također je pronađeno više mobitela i SIM kartica kojima su se krijumčari oružjem služili te novac za koji se sumnja da je prihod od preprodaje oružja. Kriminalističko istraživanje i dalje nastavljaju Služba organiziranog kriminaliteta i PU karlovačka u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Karlovcu i PNUSKOK-om. Osmorica sumnjivaca zaradila su kaznene prijave zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, a četvero ih je i predano pritvorskom nadzorniku.

>> Policija razoružala 74-godišnjaka iz Kaštela

Komentara 1

KA
kajinx
17:49 31.03.2015.

Osam uhvaćeno, bez imena. Sigurno su maloljetnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije