Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podignuta optužnica

Osječki pročelnik namještao natječaj za zakup gradskih lokala i uzimao mito?

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
06.05.2015.
u 17:59

Direktoru je osigurao atraktivnu lokaciju u središtu grada, a zauzvrat je tražio dio "kolača" od zarade

Protiv Zvonimira Prgometa (41), bivšeg v. d. pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka i još tri osobe podignuta je optužnica zbog malverzacija poslovnim prostorima 2012. i 2013. godine i uzimanja mita.

Prgometa se, među ostalim, tereti da je direktoru I. S. (40) obećao kako će njegova tvrtka dobiti gradski lokal u zakup na skorašnjem natječaju, bez obzira na konkurenciju. Pročelnik će, dogovorili su, zauzvrat dobiti dio "kolača" od zarade u tom lokalu u kojem je poslije otvorena slastičarnica Mali princ. Riječ je o atraktivnoj lokaciji na tada tek obnovljenom Trgu slobode.

Natječaj je, vjeruje USKOK, prilagođen uvjetima koji su odgovarali direktoru, a Prgomet mu je "drukao" informacije o ostalim pristiglim ponudama. Ovaj je potom sastavio ponudu koja je izabrana kao najpovoljnija. Slastičarna je u međuvremenu zatvorena.

Usto, Prgomet se tereti i da je M. Š. (45), zaposleniku jedne tvrtke po sličnom scenariju obećao zakup lokala. Dogovorili su, smatra optužba, kako će M. Š. Zauzvrat u tom poslovnom prostoru zaposliti osobe po Prgometovom izboru. Pročelnik je zatražio od Zvonimira Lončarevića da prilagodi uvjete natječaja kako bi odgovarali M. Š., a ovaj je na to pristao. Lončarević je, inače, bio viši savjetnik u Odsjeku za gospodarenje poslovnim prostorom Grada Osijeka. Na tako sročeni natječaj pristigla je samo ta jedna ponuda.

>>Istraga nad osječkim pročelnikom zbog namještanja gradskog prostora

Komentara 6

R0
R00kie
18:35 06.05.2015.

desnica pa pljacka??? neeee, oni volw hrvatsku i sve bi za nju dali!

KL
Klarahrv
19:42 06.05.2015.

Mercelica, Sabo, Antesic, Segon svi clanovi SDP zar ne?

DD
dr dragon
05:45 07.05.2015.

Kad ce Hr narod shvatit da nesmiju glasat za one koji nisu valjali u nasoj blizoj povjesti.Mjenjat treba dok ne dobijemo sposobne i postene politicare u sabor.Nismo mi te srece!!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije