Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zločin iz mržnje

Osam mjeseci zatvora za napad na gay par

Suđenje Ivanu Cvrtili
Foto: Borna Filic/PIXSELL
21.10.2014.
u 19:00

Cvrtila je u lipnju 2012. napao djevojke nakon što ih je vidio na zagrebačkom Glavnom kolodvoru kako se ljube

Ivan Cvrtila, koji je 22. lipnja 2012. na zagrebačkoj Trešnjevci šakama napao dvije djevojke jer su se ljubile, pravomoćno je osuđen na osam mjeseci zatvora.

Uz to mu je izrečena i mjera obveznog psihijatrijskog liječenja. Time je potvrđena presuda zagrebačkog suca Milenka Đakovića koji je presudio da se u slučaju Cvrtile, koji se u nasilničkom ponašanju vodio mržnjom prema osobama homoseksualne orijentacije, što je neprihvatljivo, može jedino bezuvjetnom kaznom zatvora postići svrha kažnjavanja.

U procesu se pokazalo da je mladić te večeri u lipnju 2012., kada je napao djevojke, konzumirao znatnu količinu alkohola i opijata. Nakon što je na zagrebačkom Glavnom kolodvoru vidio djevojke kako se ljube, izvrijeđao ih je da su lezbače govoreći im da to u Beogradu ne bi radile. Slijedio ih je potom u autobusu do Trešnjevke te je prema njima, kako su djevojke kazala, bacio plastičnu bocu. Pravdao se na sudu da ih je slijedio jer je htio s njima razgovarati o tome zašto su se ljubile na ulici. Izašao je iz autobusa za djevojkama kod Trešnjevačkog trga. Tvrdio je u svojoj obrani da mu je jedna od djevojaka, Engleskinja, opsovala na engleskom i vrijeđala ga. Nije razumio što mu je sve govorila, ali branio se da je razumio da mu je rekla “fuck off” te je on tada pobjesnio i udario je nekoliko puta šakom. Njezinu djevojku koja ju je pokušala braniti udario je na Novoj cesti.

Cvrtila je na sudu dijelom priznao krivnju braneći se da nikoga ne mrzi te da mu je žao i da djevojke nije trebao udariti. Sud mu je otegotnim cijenio visok stupanj upornosti i bezobzirnosti. 

>> Za premlaćivanje lezbijki osam mjeseci zatvora i psihijatrija

Komentara 25

UI
uvijek i sve
21:39 21.10.2014.

Baš me zanima koliko će dobit onaj istospolni prdonja i mrzitelj crkve i vjernika, šta je starici od 70 godina Ružici Ćavar, slomija ruku na dva mista? Ili je njegov zločin iz ljubavi?

RO
rotterdam49
19:08 21.10.2014.

Da je ova djevojka kojim slucajem bila hetro ovaj momak nebih dobio dana zatvora.Sto je sa djevojkama koje se svaki dan saketaju pa zato nitko ne odgovara.

HR
HR4ever
20:38 21.10.2014.

I drug Nobilo je udario maloljetnika pa nikome nista.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije