Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Nekić

Optuženi se uzrujao jer je Tomašević pričao o njegovoj lijepoj sestri

milan nekić
Foto: Goran Kovacic/pixsell
02.10.2015.
u 14:36

Tužiteljstvo Nekića tereti da je na terasi vikend kuće 87 godišnjeg Tomaševića tijekom prepirke gurnuo na tlo te mu rukama, nogama i drvenom lampom zadao brojne udarce u glavu

-  Pokojnog dugo nisam vidio pa sam se te večeri uputio k njemu, pili smo i razgovarali, bio je tamo i njegov zet. U jednom trenutku pokojni je počeo govoriti o mojoj sestri Đuri, da je lijepa, da ima lijepe kukove i grudi i da joj je kći isto lijepa. Čudio sam se što to priča i nisam to dalje mogao slušati, jako sam se uzrujao pa sam odlučio otići. Kad sam ustao rekao mi je da pozdravim njegovu Đuricu, jako sam se naljutio zbog svega što je govorio, a što je bio poslije, da sam ga gurnuo, ne sjećam se, ispričao je u riječkoj sudnici Senjanin Milan Nekić kojemu se sudi zbog ubojstva Zagrepčanina Joze Tomaševića lanjskog ožujka u Senju.

Prethodno je Nekić iznoseći obranu ispričao da je tijekom cijelog toga dana pio rakiju, pivo i s Tomaševićem vino, a prema rezultatima  alkotesta dregerom koji se smatraju vjerodostojnim, u vrijeme ubojstva bio je pijan, izmjereno mu je 1,49 promila alkohola u krvi. Prema mišljenju psihijatra zbog alkoholiziranosti je optuženi u vrijeme ubojstva  bio smanjeno ubrojiv, ali ne bitno. Po nalogu suda optuženi će se dodatno psihijatrijski vještačiti kako bi vještak nadopunio nalaz i mišljenje.  

Tužiteljstvo Nekića tereti da je  na terasi vikend kuće 87 godišnjeg Tomaševića  tijekom prepirke gurnuo  na tlo te mu rukama, nogama i drvenom lampom zadao brojne udarce u glavu. Nanio mu je više teških ozljeda zbog kojih je došlo do obilnog krvarenja, a nesretnik se na koncu ugušio u krvi. Nekić je odmah nakon ubojstva uhićen i neko je vrijeme bio u istražnom zatvoru, a sada na rasprave dolazi sa slobode. Završavajući iznošenje obrane optuženi je ponovio  da ga je Tomašević jako uzrujao i naljutio  spominjanjem sestre , ali da Tomaševića s kojim je bio prijatelj nije htio ubiti. - Kako bi prijatelja htio ubiti. Mi smo se družili godinama. Nisam nikada mrava zgazio, nikada nikoga nisam ni taknuo, i svoju sam djecu učio da nikada nikoga ne diraju, kako bih ja htio ubiti čovjeka – kazao je optuženi.

>> Senjanin Milan Nekić optužen za ubojstvo 87-godišnjeg Zagrepčanina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije