Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje u rijeci

Oleg Butković: Nisam kriv, Širca nisam pozvao na ljetovanje

Oleg Butković
Foto: Nel Paveltić/PIXSELL
1/3
23.09.2014.
u 15:15

Butkovića USKOK tereti za zlouporabu položaja, a Sinišu Širca, direktora Hrvatskih voda za poticanje, a vezano za ljetovanje Širčeve obitelji u kolovozu 2009. na račun Novog Vinodolskog u Hotelima Novi

Nisam kriv, kazao je danas prilikom iznošenja obrane na Županijskom sudu u Rijeci Oleg Butković, gradonačelnik Novog Vinodolskog i predsjednik HDZ-a. Butkovića USKOK tereti za zlouporabu položaja, a Sinišu Širca, direktora Hrvatskih voda za poticanje, a vezano za ljetovanje Širčeve obitelji u kolovozu 2009. na račun Novog Vinodolskog u Hotelima Novi, u vrijeme održavanja Ružice Vinodola.

Butković je kazao kako Širca u to vrijeme nije poznavao te odbacuje tvrdnje da ga je on pozvao na ljetovanje. O tome tko će od uzvanika biti pozvan na Ružicu Vinodola dogovaralo se na kolegiju gradonačelnika, a Širca je osobno upoznao tek na večeri koju je dogovorio direktor KTD Vodovod-Žrnovnica, na kojoj se razgovaralo o projektima ključnim za Grad. U to je vrijeme Butković bio na godišnjem odmoru. Nakon odlaska s te večere do dolaska PNUSKOK-a u prostorije Grada nemam nikakvih saznanja što se događalo, rekao je Butković.

Potvrdio je da je potpis na spornom računu njegov, objasnivši kako takvo što ne čudi, jer u mnoštvu računa koje nakon plaćanja i potpisa njegova pročelnika i on supotpisuje, vjerojatno se našao i taj. Otkrio je i pozadinu odnosa na relaciji Novi Vinodolski – Hoteli Novi i teškim pregovorima oko apartmanizacije te dugovima Hotela Novi prema Gradu, zbog čega je i zatražen stečaj te tvrtke.

>>Suđenje Butkoviću i Šircu: Na Ružicu Vinodola zvali smo pola Vlade

>>Olegu Butkoviću u veljači počinje suđenje

Komentara 2

ME
merlinka
16:07 23.09.2014.

Mali primitivac se pravi lud ... ima on jos puno putra na glavi valjda ce ju zato i izgubit..... gdje samo HDZ nadje..... a leti visoko sto znaci past ce nisko i to jako skoro.... insajderske info... he he he...

HE
hercegovac83
22:22 23.09.2014.

Naravno da se znaju od prije,lazes Oleg lazes,mozda neznas ni Vanju Spiljka kome si ucinio uslugu i dao da pravi marinu u Novom.Gdje su glasovi koje su kupio da bih postao gradonacelnik i ljubavnica koju si zaposlio u gradu.Jadna nasa Hrvatska sa ovakim lopovima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije