Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završio u pritvoru

Okrao ženu, pa joj došao na vrata stana prerušen u policajca i ponovno je okrao

krađa
Foto: Thinkstock
07.07.2015.
u 12:22

R. B. (31) u godinu i mjesec dana dočepao se čak 170.000 kuna koje je prijevarama dobio ili ukrao od desetaka građana na području Zagreba

R. B. (31) koji se u godinu i mjesec dana dočepao čak 170.000 kuna koje je prijevarama dobio ili ukrao od desetaka građana na području Zagreba, u nedjelju je napokon završio u pritvoru. Žrtve su mu uglavnom bile starije osobe, među kojima je bilo i više osoba sa zdravstvenim poteškoćama. Tako je u rujnu prošle godine na cesti prišao 85-godišnjaku u elektromotornim invalidskim kolicima te mu rekao kako ''bi si i on nabavio jedna takva'' i počeo se raspitivati o cijeni, modelu... Susretljivi 85-godišnjak pozvao ga je u svoj stan kako bi mu dao više informacija, nakon čega mu je R. B. iz jakne u spavaćoj sobi ukrao pet tisuća kuna. 

Posebno drzak je bio kada je u samo tjedan dana dva puta okrao 81-godišnjakinju u Brijunskoj ulici na zagrebačkom Trnju. Prvi put se predstavio kao zaposlenik HEP-a i rekao kako treba očitati brojilo. Kada je ušao u stan, staricu je zatražio da mu doda stolicu kako bi mogao dosegnuti brojilo, a za to vrijeme on je iskoristio priliku i ukrao joj 6000 kuna iz novčanika. Nakon pet dana ponovno joj je pozvonio na vrata stana, ali se ovoga puta predstavio kao policajac te joj rekao kako je pronašao lopova koji ju je nedavno okrao. Napomenuo joj je kako mu za tu njegovu uslugu mora dati petsto kuna. Usput ju je zamolio da mu donese čašu vode. Iskoristivši njezinu nepažnju, ponovno joj je ukrao novac iz komode i novčanika – ovoga puta nesretna žrtva ostala je bez čak 38.000 kuna

Policija ga je privela i dovela u vezu s prijevarama i krađama nakon što je u dva navrata krajem lipnja prijetio supruzi i prijatelju smrću. Nakon prijave je doveden na kriminalističku obradu u postaju te se klupko počelo raspetljavati. 

>> Poljak pljačkao turiste u hotelima u Zadru i u Makarskoj 

>> Policajac ulazio u kuće i krao dok su vlasnici bili na sprovodima

Komentara 8

ST
streetboy
13:12 07.07.2015.

majke ti mile u koju školu je ovaj išao ?.

OB
ObrenM
13:39 07.07.2015.

Jadne li policije i jos goreg tiskovnistva,kada se ne objavljuju razbojnikovi podatci.Ili je iz klase podobnih?

KR
krumember
18:52 07.07.2015.

Da su svi tako predani i profesionalni u svom poslu bilo bi nam bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije