Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glina

Ogradio kukuruz sa 230 volti

'za vrt.......15.09.2003. kukuruz - susa unistila urod snimio sinisa hancic'
Siniša Hančić/Pixsell
05.10.2015.
u 15:43

Smatrao je to adekvatnom zaštitom od divljači, zanemarivši pri tome činjenicu da je taj napon ipak 20-ak puta veći od uobičajenog koji se stavlja za zaštitu od divljači

Napon od 230 volti, opasan po život, 48-godišnji mještanin Vlahovića, pokraj Gline priključio je na žičanu ogradu svog polja kukuruza. Smatrao je to adekvatnom zaštitom od divljači, zanemarivši pri tome činjenicu da je taj napon ipak 20-ak puta veći od uobičajenog koji se stavlja za zaštitu od divljači.

No, to nije zanemarila policija koja ga je posjetila, istragom utvrdila da je ograda pod tim naponom bila od srpnja pa do njihova dolaska početkom listopada, te ga kazneno prijavila  zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

>> Mađarska se sprema zapečatiti granicu s Hrvatskom

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar oneworld
oneworld
15:55 05.10.2015.

bilo bi dobro kada bi takvom brzinom posjetili stipu milanovića

BI
Biouskoli91
18:18 05.10.2015.

Opet autori trkeljaju. 20-ak puta vise od uobicajenog, tj. 220V, znaci uobicajeno cca 10V, sto je potpuno bezopasno i ne moze se osjetiti (osim jezikom). Ograde za zivotinje su po nekoliko tisuca V. No, glavna je razlika max. jacina struje koju propusta, tj. kolicini energije.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
22:39 05.10.2015.

Divlje svinje jedino i možeš rasturit da takvm voltažom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije