Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
umalo tragedija

Od udara groma stradao mladić, spasio ga ribič

Grom1
Foto: Željko Gašparović
1/3
23.06.2014.
u 22:10

Ostala četvorica dječaka pretrpjela su šok i nakon pregleda su pušteni kući

Popodnevni dolazak na pecanje za petoricu dječaka umalo se pretvorio u tragediju. Sklonivši pred kišom pod veliko drvo topole na jezeru Bajer u Bročicama kod Novske, nisu ni slutili da bi grom mogao udariti upravo na to mjesto. Pod drvetom nisu bili niti par minuta kada je grom pogodio stablo, rasparavši koru i udarivši prema zemlji. Od udara sva petorica su odbačena od mjesta gdje su sjedili na klupi. Na tlu je ostao ležati šesnaestogodišnji N. B.dok su se ostali ošamućeni od udara nekako se udaljili. Kako je rekao Boris Horvat, predsjednik Športsko ribolovnog društva „Karas“ , unesrećenom dječaku priskočio je jedan od pecača koji se sklonio od nevremena nedaleko od mjesta udara groma ispod nadstrešnice  ribičke kuće.

- On je odmah ošamućenog dječaka odvezao na Hitnu pomoć od kuda su ga bolničkim kolima prevezli u bolnicu u Novoj Gradišci. Prava je sreća što je ribič bio ondje kako bi pomogao dječaku jer sam ja ostale dječake koji su doživjeli šok nakon pregleda odvezao njihovim kućama, kazao je Škaro. Okupljeni koji žive u blizini jezera Bajer vele da se ne sjeća da je ikada do sada grom pogodio topolu, za koju kažu da je jedna od najvećih u Hrvatskoj.

>>Udar groma zapalio kuću, sin u posljednji tren spasio majku

Komentara 2

MI
Mirnadob
00:04 24.06.2014.

Eto,hvala Bogu,imali decki srecu u nesreci,da je ipak sve sretno zavrsilo.

Avatar Glina74
Glina74
15:41 25.06.2014.

ja ne znam dobro dali je to hrvatski pravopis ,,,,,, priskočio jedan od PECAČA ili priskočio jedan ribalovc ili jedan ribić ,,,,,kako je sada ispravnoˇˇˇˇ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije